Értesítő

JÓTÉKONYSÁGI SÜTEMÉNYVÁSÁR: A KÁPOLNÁNKÉRT

Advent III. vasárnapján minden szentmisénk után süteményvásárt tartunk. A kápolnánkat szeretnénk kifesteni és megújítani a befolyt adományokból. A festésen kívül a hűtő-fűtő klímánkat és a lámpák kábeleit eldugnánk, a régi vezetékeket pedig kicserélnénk.

A süteményvásárhoz nagyon várjuk a különféle sütemények felajánlását, amiket szombaton 16 óráig várunk a templomnál a hittanterembe. Valamint szívesen fogadjuk a recepteket is péntek estig a  [email protected] email címre, vagy a helyszínen.
Süssünk, gyűjtsünk, és együnk a közösség javára és egészségére!

RORÁTÉK ÉS AGAPÉK

Advent idejében hagyományosan hétfőtől szombatig reggel 6 órakor rorate szentmiséinkre várunk mindenkit, és utána – hétfőtől péntekig – reggeli agapék is vannak.

Köszönjük közösségeinknek az előkészítést, és a kapott lekvár, tea, zsír adományokat is. 

Köszönjük az elmúlt hét roratéin a segítséget az egyetemistáknak, takarítóknak, rózsafüzér csoportnak, Szent Mónika csoportnak, és a fiatal dolgozóknak, önkénteseknek.

A héten pedig az egyetemista hittanosok, a rózsafüzér csoport és a szemlélődök. 

KÉZMŰVES DÉLUTÁN: MÉZESKALÁCS DÍSZÍTÉS

December 16-án (szombaton) délután négytől hatig közös mézeskalács díszítésre várunk

mindenkit szeretettel. Egyet magadnak – egyet karitásznak a jelszó ismét vagyis a rászorulókat segítő Karitász javára díszítünk, de vihetünk haza saját családunk számára is a díszített mézeskalácsok ból. Mindent biztosítunk: mézeskalács, íróka. Hozzatok dobozt az otthonra szánt mézesnek. Várunk benneteket!       

FACE2FACE GYÓNÁSI ALKALOM

Az Ifjúságpasztorációs Iroda gyónási alkalommal egybekötött ifjúsági Face2Face alkalmat szervez dec 14-ére, csütörtökre. Ne halaszd tovább a gyónást, gyere és találkozz az Úrral már 14-én, délután! Részletek a facebook oldalon.

ADVENTI ZENEI SZOLGÁLAT

Advent idején a vasárnap esti miséket zeneileg is szeretnénk különlegesebbé tenni, így különböző énekkarok, szkóla fog énekelni. Első héten az Egyetemi Lelkészség Énekkara, a LÉK zenélt és énekelt, második héten templomunk szkólája, majd harmadik héten a Jelenlét zenekar teszik meghittebbé, ünnepibbé imádságunkat. Köszönjük szolgálatukat.                                                                                    

KARÁCSONYI KÖZÖS TAKARÍTÁS

Segítséget kérünk, hogy a heti takarítást vállaló Szent Zita közösséggel karöltve karácsonyra igazán széppé és tisztává tegyük közösen templomunkat. Várunk szeretettel mindenkit, azt is aki csak olykor jár ide.-Van eszköz bőven.

Nagytakarítás december 22-én, pénteken: a rorate utáni agapé után a délelőtt folyamán. Sok-sok  porszívózni való, törölgetés, felmosás és rendbetétel.

December 23-án, szombaton, délelőtt 10 órától faállítás és pénteki takarítás folytatása további takarítás, amire szintén várunk segítséget.

KARÁCSONYI MISEREND

December 24, advent IV. vasárnapja. Szentmisék 8 és 10 órakor lesznek.

December 24, Urunk születésének előestéjén (szenteste): 17-kor és éjfélkor lesz mise.

December 25, Karácsony ünnepén: 8:00 Pásztorok miséje, 10:00 Ünnepi szentmise, 19:30 „Utolsó esély” jeligére esti szentmise azoknak, akik még nem jutottak el máshova.

December 26, Karácsony másnapján reggel 8 órakor lesz szentmise.

December 27, 28, 29, és 30: szentmise a szokott reggel 7 órakor. Valamint december 30-án (szombaton) 18:30-kor angol nyelvű előesti szentmise lesz.…

December 31, vasárnap: 8 órakor és 10 órakor lesz szentmise, valamint 17 órakor szilveszteri hálaadó szentmisét tartunk.

Január 1., hétfő, SZŰZ MÁRIA, ISTEN ANYJA (ÚJÉV) főünnepe, ami parancsolt ünnep. 10 órakor jezsuita ünnepi szentmise lesz fogadalomújítással. Este 19:30-kor pedig „utolsó esély” jeligére lesz szentmise.

90 NAPOS FÉRFI LELKIGYAKORLAT

Hirdetjük a kedves híveknek, hogy templomunk Exodus90 lelkigyakorlatos csoportot indít.

Igen, ez most csakis felnőtt férfiaknak szól. Hogy mi is ez? Látogass el az https://exodus90.hu oldalra vagy gyere el jövő vasárnap, dec. 17-én a 10 órai szentmise után templomunk hittantermébe ahol bemutatjuk a lelkigyakorlatot és elmondjuk a legfontosabb tudnivalókat a kezdés előtt.

Ha érdekel a lehetőség, esetleg kérdésed van, keresd Bauer Dávidot (+36306016853, vagy emailben: [email protected]). „Bízzál, kelj fel, téged hív!” /Mk10,49/

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

A konyhában hatalmasat haladt a munka. A festők és a villanyszerelő is dolgozott a héten. És még nagyobb köszönet a szombati csapatnak, akik bútorokat raktak össze és elkészítették a konyha padlóját. 

A napelemek, a klímák, és azok átszerelésének dokumentációja és kifizetése is zajlik már. 

VENDÉGEK

A hét második felében Tőkés György SJ atya lesz a rendház vendége. Örülünk, hogy újra látjuk Szegeden!

TÁVOLLÉTEK

E héten Laci atya koncertezik a Tutti Cantabile együttesével, Szőcs László atya pedig jezsuita elöljárók fórumán lesz (csütörtök-péntek).

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* December 11., Hétfő – Köznap vagy Szent Damazusz pápa emléknap

 –  6:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* December 12., Kedd – Köznap vagy A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária – emléknap

– 6:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* December 13., Szerda – Szent Lúcia szűz és vértanú – emléknap

–  6:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* December 14.,Csütörtök Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító – emléknap – 7:00 Szentmise és litánia; Szentségimádás 21-ig

* December 15., Péntek – Köznap vagy Boldog Brenner János áldozópap és vértanú – emléknap – 6:00 Szentmise

* December 16., Szombat – Köznap  

– 6:00 Szentmise; 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű gyertyagyújtás és előesti mise 

* December 17., Vasárnap – Advent 3. vasárnap – 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise 

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● December 11. hétfő: 600  A Jézus Társasága halottaiért

● December 12. kedd: 600    + édesanyáért hálából

● December 13. szerda: 600   Misszióért

● December 14. csütörtök: 600  Szentatya szándékára

● December 15. péntek: 600  A Jézus Társasága halottaiért
● December 16. szombat: 600 é. családtagok; 1830 é. Simon és Gabriella● December 17. vasárnap: 800 Jótevőkért     ; 1000 Jótevőkért  ; 1930  Magyar Ferencné és családja é. és + tagjaiért