Értesítő

Kedves testvéreim, mihez kezdjünk látva ezt a kegyelemet? Egyetlen dolgot: el kell fogadnunk az ajándékot. Mielőtt elindulnánk Isten keresésére, engedjük, hogy ő keressen bennünket, aki elsőként keres! Ne a saját képességeinkből, hanem az ő kegyelméből induljunk ki, mivel ő, Jézus, a Megváltó. Függesszük tekintetünket a Gyermekre, és engedjük, hogy eltöltsön minket gyöngédsége. Nincs többé mentségünk arra, hogy nem hagyjuk, hogy Isten szeressen minket: többé nem jelent erre igazolást az sem, ami félresikerül az életünkben, ami nem működik az Egyházban, ami baj van a világban. Mindez a háttérbe szorul, mivel Jézus a maga őrült, teljességgel szelíd és emberközeli szeretetével szemben nincsenek többé mentségek. Ez karácsony kérdése: „Hagyom-e, hogy Isten szeressen engem? Ráhagyatkozom-e szeretetére, mely eljön, hogy megmentsen?”

Ferenc pápa [2019] karácsony éjjel:
Isten nem várta ki, hogy előbb jóvá váljunk, odaajándékozta magát

KARÁCSONYI MISEREND

December 24, advent IV. vasárnapja. Szentmisék 8 és 10 órakor lesznek.

December 24, Urunk születésének előestéjén (szenteste): 17-kor és éjfélkor lesz mise.

December 25, Karácsony ünnepén: 8:00 Pásztorok miséje, 10:00 Ünnepi szentmise, 19:30 „Utolsó esély” jeligére esti szentmise azoknak, akik még nem jutottak el máshova.

December 26, Karácsony másnapján reggel 8 órakor lesz szentmise.

December 27, 28, 29, és 30: szentmise a szokott reggel 7 órakor. Valamint december 30-án (szombaton) 18:30-kor angol nyelvű előesti szentmise lesz.…

December 31, vasárnap: 8 órakor és 10 órakor lesz szentmise, valamint 17 órakor szilveszteri hálaadó szentmisét tartunk.

Január 1., hétfő, SZŰZ MÁRIA, ISTEN ANYJA (ÚJÉV) főünnepe, ami parancsolt ünnep. 10 órakor jezsuita ünnepi szentmise lesz fogadalomújítással. Este 19:30-kor pedig „utolsó esély” jeligére lesz szentmise.

JÓTÉKONYSÁGI SÜTEMÉNYVÁSÁR: A KÁPOLNÁNKÉRT

Ma, advent III. vasárnapján, minden szentmisénk után süteményvásárt tartunk. A kápolnánkat szeretnénk kifesteni és megújítani a befolyt adományokból. A festésen kívül a hűtő-fűtő klímánkat és a lámpák kábeleit eldugnánk, a régi vezetékeket pedig kicserélnénk.

Köszönjük a vörösáfonyás kekszet, az almás batyut, moszkauert, kókuszos piskótát, diós-csokis csillagot, mentes muffint, mákos bejglit, kakós tekercset, és az elmaradhatatlan mézeskalácsokat.

És köszönjük megannyi adományt, ami érkezhet készpénzben, bankkártyával, és akár online felületen keresztül is.

RORÁTÉK ÉS AGAPÉK

Még ezen a héten is hétfőtől szombatig reggel 6 órakor rorate szentmiséinkre várunk mindenkit, és utána – hétfőtől péntekig – reggeli agapék is vannak.

Köszönjük közösségeinknek az előkészítést, és a kapott lekvár, tea, zsír adományokat is! 

Köszönjük az elmúlt hét roratéin a segítséget az egyetemista hittanosoknak, a rózsafüzér csoportnak és a szemlélődöknek. A héten pedig a rózsafüzér csoport, a Szent Mónika csoport, a család csoport és a fiatal dolgozók csoportja valamint diákok a Romzsa Tódor és a Sík Sándor kollégiumból vállalták az előkészítéseket.

A SZÍV DUPLA SZÁMA – AKÁR AJÁNDÉKBA IS

Megjelent az A SZÍV | Jezsuita Magazin karácsonyi dupla száma és elérhető nálunk is. Ajánlott adomány érte: 1800 forint.

Lapunk karácsonyi összevont számának alapgondolatául a pásztorok hívószót választottuk. Fontos emlékezni arra is, hogy életünk ösvényén nem kell egyedül kullognunk. Mindenkinek vannak pásztorai, emberek, akik hosszabb-rövidebb ideig mellettünk mennek, világítanak, mutatják az utat, kísérnek. Segítenek megtalálni a betlehemi jászlat.

ADVENTI ZENEI SZOLGÁLAT

Advent idején a vasárnap esti miséket zeneileg is szeretnénk különlegesebbé tenni, így különböző énekkarok, szkóla fog énekelni. Első héten az Egyetemi Lelkészség Énekkara, a LÉK zenélt és énekelt, második héten templomunk szkólája énekelt. 

Ma, a harmadik vasárnap, a Jelenlét zenekar teszik meghittebbé, ünnepibbé imádságunkat. Köszönjük szolgálatukat!

KARÁCSONYI KÖZÖS TAKARÍTÁS

Segítséget kérünk, hogy a heti takarítást vállaló Szent Zita közösséggel karöltve karácsonyra igazán széppé és tisztává tegyük közösen templomunkat. Várunk szeretettel mindenkit, azt is aki csak olykor jár ide.-Van eszköz bőven.

Nagytakarítás december 22-én, pénteken: a rorate utáni agapé után a délelőtt folyamán. Sok-sok  porszívózni való, törölgetés, felmosás és rendbetétel.

December 23-án, szombaton, délelőtt 10 órától faállítás és pénteki takarítás folytatása további takarítás, amire szintén várunk segítséget.

KÖSZÖNET A DÍSZÍTÉSÉRT

Köszönjük a szervezőknek és résztvevőknek a szombati közös mézeskalácsdíszítés amik saját örömünkön kívül rászorulóknak is egyedi kis örömet vihetnek karácsonyra.

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

Nagy nagy hála a sok-sok munkálatért! Íme a konyhánkba már bekerültek bútorok is és kapcsolók is. A héten a csempe is felkerül, így karácsonyra talán már újra a konyhában mosogathatunk. 

MŰKÖDNEK A NAPELEMEK

A héten megkaptuk az engedélyt, hogy az ősszel felszerelt napelemes rendszerünket bekapcsolhassuk. Szombaton napközben már a templom teljes áramellátását a napelemekről láttuk el. 

A 34 darab 460Wp Sunenergy napelemből érkezik az egyenáram a 10kW teljesítményű Deye háromfáziusú, hibrid inverterbe, amihez 6,14 kWh kapacitású akkumulátor csomag tartozik. A templomban jelenleg 12,42 kW a maximális beérkező teljesítmény (3x20A). Napközben ha nem fűtünk, akkor 3-4 kW-nál nem fogyasztunk többet, de fűtéssel együtt könnyen elérjük 8-10 kW-ot. Így szép idő esetén szinte az egész templom energiaellátását biztosítani tudjuk. Most már csak a sötét időkben kell nagyon figyelni a fogyasztásunkra, hogy a piaci áron számolt számláink ne érjék el a novemberi 500 ezer forintos értéket.

Visszatöltési lehetőségünk nincs, így az az érdekünk, hogy olyan napsütésben mint a mai, minél több energiát elhasználjunk, ennek szervezéséhez még programozás szükséges és megfelelő automatika. Továbbá lassan növelni kell a templomba betáplált áramot. 

A munkálatok összesen közel 8,5 millió forintba kerültek, melyet a jezsuita rendtartomány támogatásából tudtunk kifizetni. Köszönjük szépen!

VENDÉGEK ÉS TÁVOLLÉTEK

Csütörtök-péntek a vendégszobában Búza Judit lesz, akivel Laci atya a Szerzetesei Iroda Emberi Méltóság Startégiájának dolgozik be tágan értelmezett gyermekvédelmi témában.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* December 18., Hétfő – Köznap

 –  6:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* December 19., Kedd – Köznap

– 6:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* December 20., Szerda – Köznap 

–  6:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* December 21.,Csütörtök – Köznap vagy Kaníziusz Szent Péter áldozópap és egyháztanító – emléknap – 6:00 Szentmise és litánia; Szentségimádás 21-ig

* December 22., Péntek – Köznap – 6:00 Szentmise

* December 23., Szombat – Köznap vagy Kęty Szent János áldozópap – emléknap

– 6:00 Szentmise; 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű gyertyagyújtás és előesti mise 

* December 24., Vasárnap – Advent 4. vasárnap – 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 17:00 Elővételezett karácsonyi szentmise; 24:00 Éjféli mise.

A karácsonyi miserendet az első oldalon tettük közzé!

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● December 18. hétfő: 600  + Eszter, é. és + családtagok

● December 19. kedd: 600    Dobos és Antal családok é. és + tagjai

● December 20. szerda: 600   + édesapáért hálából

● December 21. csütörtök: 600  + István

● December 22. péntek: 600  élő családtagok
● December 23. szombat: 600 + Sándor és é. gyermek és családjáért ;
1830 ++ István és Tivadar● December 24. vasárnap: 800 ++ Carmina és Erzsébet ; 1000 + Edit ;
1700 Elővételezett éjféli mise, 2400 Éjféli mise.