Templomunk szinte kizárólag adományokból tartja fenn magát, és szinte minden szolgálatot önkéntesek látnak el: sekrestyések, irodisták, takarítók, virágozók, szervezők, előkészítők, plakátot készítők és sokan mások mind-mind önkéntesek. 

A templom az év minden napján reggeltől estig szó szerint is nyitott kapukkal vár minden erre járót. Nyitott kapuként szeretnénk befogadni mindenkit és minden közösséget. És a nyitott kapun keresztül indulunk a „világba” tanúságot tenni Istenről. Ezért kap helyet nálunk a szegedi szentségimádás is heti több mint 40 órában. Ezért van más helyen nem jellemző szemlélődő, meditációs, gerinctornás és a Jézus-imát gyakorló csoportunk. De helyet kapnak nálunk a régi rítusú szentmisét ünneplők is, valamint biokertészek, régizenészek és anonim alkoholisták is. Keresztény programozóknak indult a Szent József Hackathon, barkácsolóknak pedig a Szent József Műhely

Szentmiséinken nincs perselyezés, ahogy Szent Ignác alapítónk kérte, és egyházi hozzájárulást sem szedünk. Bevételeink 85%-a egészen önkéntes adomány. Bevételeinkről és kiadásainkról minden hónapban tájékoztatást adunk az interneten is elérhető Értesítőink valamelyikében. 

Hisszük, hogy ahol élet van, ott adakozók is vannak, így nyitott kapuinkhoz a fedezet is meglesz. Köszönünk minden adományt egyszeri vagyonokat és a rendszeres két filléreket is pontosan ugyanannyira.

Hogyan adományozhat templomunknak?

1. Bankkártyával
a jezsuita.hu biztonságos felületén akár rendszeres adományt lehet adni:
https://jezsuita.hu/gyujtes/a-szegedi-nyitott-kapukert

2. Átutalással
a Szent József jezsuita templom bankszámlájára várjuk az adományokat:
11100104-92104941-37000004

3. Bankkártyával a templomban
a bejárattól balra az „AutoMáté” digitális perselyen is lehet segíteni.

4. Egyedi összeg ill. nyugta szükségessége esetén
a sekrestyében bankkártyával klasszikus POS terminálon is lehet adományozni.

5. Köszönjük a készpénzes adományokat
is akár a padok mögött található perselyeket használva,
akár a sekrestyébe ahol adományozási nyugtát is kiállítani.

Céges adománnyal is hozzájárulhat küldetésünkhöz!

Amennyiben a jezsuita rendtartomány közhasznú szervezete, a Jézus Társasága Alapítvány javára adományoz, további lehetőségek nyílnak meg Ön és vállalkozása előtt. A társasági adóról és osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao. tv.) 7. § (1) bekezdés z) pontja szerint a támogatás (amely lehet pénzjuttatás vagy térítés nélkül átadott eszköz/szolgáltatás) 100%-a egyéb ráfordításként elszámolható, továbbá az adomány értékének 20%-a – 3+1 évre kötött tartós adományozási szerződés esetén juttatott adomány értékének 40%-a – csökkenti az adóalapot.

További részletekért és kapcsolatfelvételért
keresse jezsuita központuk forrászfejlesztőjét:
https://jezsuita.hu/ceges-tamogatas