Értesítő

JELENTKEZÉS AGAPÉKRA

Advent idejében hagyományosan hétfőtől szombatig reggel 6 órakor rorate szentmisék lesznek amik után szeretnénk megvendégelni az imádkozó közösséget forró teával, zsíros és lekváros kenyerekkel. Várjuk a csoportok, közösségek jelentkezését egy-egy alkalom előkészítésére és lebonyolítására. Beosztásos táblázat a sekrestyében!

A vasárnap esti 19:30-as misék után is szeretnénk egyszerű agapét és forraltborozást szervezni, amihez szintén várjuk az önkéntes segítségek felajánlását.

AZ ELSŐ GYERTYA: EGYETEMI LELKÉSZSÉG

Advent első vasárnapján este – a hagyományt folytatva – vendégünk lesz újra az egyetemi lelkészség. A mise után agapéra is várunk mindenkit.

GYERTYAGYÚJTÁS GYEREKEKNEK, ANGOL NYELVEN

Advent szombat estéin (dec. 2., 9., 16., 23.) 18:15-re szeretettel várunk minden családot, akik – kisgyermekmekeikkel közösen – szívesen gyakorolnák az angol nyelvet. Délután negyed hétkor a templomban énekes gyertyagyújtást tartunk, utána a hittanteremben folytatjuk beszélgetős, játékos adventre készületünket. Mindezt angol nyelven.

HÁLAADÁS JÓTEVŐINKÉRT

Nagyon sokan és különböző formában támogatnak minket folyamatosan, és ezáltal segítik szolgálatunkat. Szeretnénk ezt jelképes módon meghálálni.

2019-től Xavéri Szent Ferenc emléknapján szentmisében adunk hálát élő és elhunyt jótevőinkért. A „hálaadás napját” ebben az évben is kiterjesztjük az egész provinciára, így a budapesti szentmise mellett december 1–3. között Arlón, Miskolcon, Dobogókőn, Szegeden és Torontóban is hálát adnak az élő és elhunyt jótevőkért. 

Részletek a jezsuita honlapon

ÖNKÉNTESEK HAVI TALÁLKOZÓJA: DECEMBER 4

Minden önkéntesünket és csoportjaink vezetőit szeretettel várom egy megbeszélésre a

hónap első hétfőjén (december 4.) 16:30-tól 17:45-ig a hittanteremben. Elkezdődnek a roráték és közeleg a karácsony. Jöhetnek az ötletek és a vállalások, és én is elmesélem, hogy merre tartunk többek között a költségvetés és az új önkéntes ház tervezésével.

BARTÓK NŐIKAR ÉS A SZTE BBMK KONCERTJE: DEC. 5.

A Szegedi Bartók Béla Nőikar és a SZTE BBMK Vegyeskarának közös hangversenyére hívunk mindenkit templomunkba. A koncert december 5-én (kedden) 18 órakor kezdődik.

FÉRFI EST (AZ EGYETEMISTA HITTAN HELYETT): DEC. 5

December 5-én, kedden, 19:30 órától Nagy Bálint SJ várja a 18-28 év közötti urakat “Hol vagy Ádám?” című programra hittan termünkben.
(És ezúton kérünk elnézést az egyetemista hittanra járó hölgyektől. Igyanak egy jó forraltbort az egészségükre a hittan ideje alatt.)

FACE2FACE GYÓNÁSI ALKALOM

Az Ifjúságpasztorációs Iroda gyónási alkalommal egybekötött ifjúsági Face2Face alkalmat szervez dec 14-ére, csütörtökre. Ne halaszd tovább a gyónást, gyere és találkozz az Úrral már 14-én, délután! Részletek a facebook oldalon.

ADVENTI ZENEI SZOLGÁLAT

Advent idején a vasárnap esti miséket zeneileg is szeretnénk különlegesebbé tenni, így különböző énekkarok, szkóla fog énekelni. Első héten az Egyetemi Lelkészség Énekkara, a LÉK, második héten templomunk szkólája, majd harmadik héten a Jelenlét zenekar teszik meghittebbé, ünnepibbé imádságunkat. Köszönjük szolgálatukat. 

PÁPAI IMAVILÁGHÁLÓ: A FOGYATÉKKAL ÉLŐKÉRT

Ebben a hónapban imádkozzunk Ferenc pápával közösen, hogy a fogyatékkal élők kerüljenek a társadalom figyelmének középpontjába, és hogy az intézmények kínáljanak olyan programokat, amelyek lehetővé teszik aktív részvételüket!

További részletek magyarul a Vatican News oldalán is.

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

A konyhában a vakolás kész. Jöhet a festés és bútorszerelés, hogy aztán ideje legyen a burkolásnak is.

A napelemek használatához megszületett az engedély, már csak várjuk a postást, hogy elhozza hozzánk.

VENDÉGEK

Most vasárnapról hétfőre egy teljes tizenkettedikes osztály (~25 diák) alszik majd nálunk. Budapestről érkeznek hogy hétfőn, templomunkban vesznek részt lelkinapon Laci atya vezetésével.

TÁVOLLÉTEK

E héten csütörtök-szombat Laci atya az Emberi Méltóság Startégia egy bizottságának negyedéves ülésén vesz részt, majd társaival Mosonmagyaróváron tanároknak szervez másfél nap lelkigyakorlatot.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* December 4., Hétfő – Köznap vagy Damaszkuszi Szent János áldozópap és egyháztanító vagy Szent Borbála szűz és vértanúemléknapok

 –  6:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* December 5., Kedd – Köznap

– 6:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* December 6., Szerda – Köznap vagy Szent Miklós püspök – emléknap  

–  6:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* December 7., Csütörtök Szent Ambrus püspök és egyháztanító – eméknap

 –7:00 Szentmise és litánia; Szentségimádás 21-ig

* December 8., Péntek – A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása főünnep – 5:45 Zsolozsma; 6:00 Szentmise

* December 9., Szombat –  Köznap vagy
Szent Juan Diego Cuauhtlatoatzin, Guadalupei látnok emléknap     

– 6:00 Szentmise; 17:45 Rózsafüzér; 18:15 Angol nyelvű gyertyagyújtás, 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* December 10., Vasárnap – Advent 2. vasárnap 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise 

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● December 4. hétfő: 600  P. Generális szándékára

● December 5. kedd: 600    Szenvedő Egyház Tagjaiért

● December 6. szerda: 600   + családtagok

● December 7. csütörtök: 600  A szentségimádás ügyéért, atyákért, hívekért

● December 8. péntek: 600  A világbékéért
● December 9. szombat: 600 P. Generális szándékára; 1830 ++ elhulyt szülőkért, nagyszülőkért, + rokonokért és é. családtagokért● December 10. vasárnap: 800 Hivatásokért     ; 1000 Hivatásokért  ; 1930  Maczelka és Marosvári család é. és + tagjaiért