2024 május 24-26 között Szegeden,mintegy 25 fő jött össze, hogy lendítsen egyet az egyház digitális jelenlétén a II. Szent József Hackathon keretében.

Ahétvége folyamán sok értékes tapasztalat, ötlet, együttműködés született. Köszönjük minden résztvevőnek, hogy idejüket nem sajnálva sok munkát és energiát raktak ezekbe a fejlesztésekbe, egyesek egészen éjszakákban nyúlóan programoztak, ötleteltek, beszélgettek. 

Keressük a további együttműködés és találkozási lehetőségeket. Folytatjuk a megkezdett munkát!

Elérhetőség

A szervezőket legkönnyebb a [email protected] email címen elérni.

Informatikusok és ácsok

Szent József ács volt, vagy asztalos, leginkább faipari munkás. Nem feltétlenül váltak szét élesen ezek a szakmák. Ami biztos, hogy valami olyan munkát végzett amire nagyon sokaknak szüksége volt. Ezt lehetet igénytelenül és nagyon precízen, sőt művészien is csinálni. Azt gondoljuk, hogy Szent József nagyon szép munkát végzett és keze nyoma ott volt sok-sok helyen, még ha erről nem is emlékeznek meg. Egyszerű hétkönapi étkezésnél ott volt a munkája, esőkben ott volt a munkája, földműveléskor ott volt a munkája. Mindenütt ott volt. Miközben csöndes, névtelen munka volt ez sokszor.

Ilyen az informatika is. Megannyi szakterület ami hol szétválik, hol nem. Átjár mindent és mindenütt ott van már, de legtöbbször nem is tűnik ma már fel. A fejlesztőkről a legritkább esetben emlékszünk meg, pedig nagyon nem mindegy, hogy összetákolt vagy pontosan illesztett munka kerül ki a kezel alól.

A mai kor ácsaiként feltűnés nélkül mégis segítsük a hétköznapokat, az Istennel való kapcsolatot, preciz és modern eszközökkel.

Projektek

A helyszíni egészen új ötletek megvalósításán kívül lehetőség van régen futó projektekbe beszállni két napra, hogy azok egy-egy részébe maratoni munkát ölve újabb mérföldköveket érhessünk el.

A github oldalunkon összegyűjtöttük

Gyertek és csatlakozzatok!

Támogatóink, együttműködő partnerek

Door Coworking Office – Szeged

Lipóti Pékség

Szent József Hackathon logo – Farkas Ádám grafikus

Kalligráfia – Jankovszki Réka

Sajtó megjelenések

Az I. Szent József Hackathon 2023 június 9-11 között került megrendezésre. Voltak szép fejlesztések és rengeteg ismerkedés és beszélgetés. Istennek, a résztvevőknek, a támogatóknak és a szervezőknek legyen hála!

Az esemény indulásáról beszámoltak többek között: MagyarKurír, Katolikus Rádió, HVG, Délmagyar, Bízd Rá Magad, Rádió 88, Jezsuita.hu, MagyarNemzet, Szegeder.hu