Értesítő

EGYETEMISTA HITTAN ÉS SZKÓLA

Indul az egyetemista hittan szeptember 26-tól. Várunk minden egyetemista keddenként 19:30-tól a templomi hittanteremben. Közös játék és megosztás után a következő vasárnapi evangélium kapcsán közösen dobjuk össze, hogy mit mesél ezáltal magáról az Isten nekünk. Az alkalom énekes zsolozsmával ér véget 20:30-ig.

A templomi szkóla október 3-án indul majd. Keddenként 19:30-kor kezdődnek a próbák az udvar végében lévő teremben. A szkóla havonta egy vasárnap este szolgál a templomban, valamint a havi Taize-i imaórákon és néhány rorate-n is énekelnek. 

KEZDŐDIK KONYHÁNK FELÚJÍTÁSA

A konyhai munkák haladásához szükség van a konyhánk ideiglenes kipakolására, áthelyezésére. Szeretettel várunk a pakoláshoz csatlakozókat pénteken reggeli mise után a Szent Zita csoport vezetésével, valamint szombat délelőtt Laci atya vezetésével.

Köszönjük a közös munkás és az adományok minden formáját

SZENT JÓZSEF MŰHELY: ÚJRA NYITVA, ÉRTÜNK

Van mit javítgatni templomunkban és mindannyiunknál. Így újra megnyitjuk a templomhoz tartozó barkács- és karbantartó műhelyt! A műhelyben az asztali fűrészgéptől kezdve, dekopír- és gérvágófűrészen keresztül, állványos fúrón át a hegesztőig sok-sok szerszám elérhető. Még forrasztóállomás, egyszerű 3d nyomtató, és lézervágó/gravírozó is elérhető.

Várunk mindenkit közös munkára a templomért, vagy saját dolgainkban, hétfő esténként 19:30-tól. Bejelentkezés még szükség (a templom facebook oldalán vagy emailben) – akár csak aznap reggel – és más időpont is lehetséges.

SZENT JÓZSEF ÚTON OTTHONAINKBAN

Szent József továbbra is járja az utat, hogy hétről hétre befogadhassuk. A befogadók vállalják, hogy egy héten át naponta elimádkozzák a Szent József imát, ami a Szent József szoborral együtt érkezik hozzájuk. Feliratkozási lehetőség a sekrestyében vagy az irodában. Bárki vállalhat egy hetet: még hozzánk ritkábban járók is, kollégiumi szobák is, egyedülállók és közösségek is. Feliratkozási lehetőség – akár egy hónapra előre is – a sekrestyében! Szent József járjon közben értünk, ő erősítse, építse, javítsa közösségünk és családjaink lelki házait!

TÁVOLLÉTEK

A héten szerdától péntekig Laci atya Tarjánpusztára látogat, Győr mellé. Itt a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium egy diákcsapatának tartanak képzéses lelkigyakorlatot, hogy a résztvevő diákok majd lelkinapot tudjanak tartani diáktársainak.

VENDÉGEK

A hétvégére a budapesti Szent Ignác Szakkolégium titkáráságról érkezik Lukács Eszter vendégségbe. Előtte egyik jezsuita rendtársunk testvére tölt el nálunk két éjszakát.

ÖNKÉNTESEKET KERESÜNK

A megújuló virágágyások mellett jelentkezett önkéntes arra, hogy segítsen a facebook oldalunk kezelésében és a könyves adománypult nyomonkövetésében. Még mindig szívesen várunk segítséget a következő területeken:

  • Vasárnapi kávézás előkészítése és/vagy elpakolásának koordinálása a 10-es mise előtt ill. után. Havonta egy vasárnap.
  • Az Adoratio Szeged, állandó szentségimádás is keres új önkénteseket. A jelentkezők azt vállalják, hogy társul szegődnek egy-egy órára a felelős szentségimádóhoz és szükség esetén helyettesítik őt. Vagyis ha egy órára már ketten lesznek, akkor nem kell minden héten ott lenni, „csak” általában. Szabad időpontok már csak: hétfő 10, 13, 14, és 15 óra. Valamint csütörtök 7 és 21 óra között szinte bármikor. 

ANGOL MISE

Minden szombat este 18:30-kor templomunkban angol nyelvű szentmisét tart Elek Laci SJ atya. (Távolléte esetén magyar nyelvű szentmise lesz.) A szentmisén való bekapcsolódást segíti majd a kétnyelvű kivetítés is. Mindenkit szeretettel várunk, akinek nem anyanyelve a magyar és jobban érti az angol nyelvet, vagy csak egyszerűen szívesen gyakorolná az angol nyelvet az Istennel való kapcsolatában is.

GYÓNÁSI LEHETŐSÉGEK

Vasárnap reggelenként 7:30-tól várja gyónásra Elek Laci atya azokat, akik 7:45-ig megérkeznek. A 8 órás szentmise alatt már nem lesz gyóntatás! 

Hasonlóképp vasárnap az esti mise alatt nem lesz gyóntatás! Viszont minden vasárnap 18:30-tól csöndes szentségimádásra várunk mindenkit templomunkba 19:15-ig. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz  minden alkalommal. 

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Szeptember 18., Hétfő – Köznap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Szeptember 19., Kedd – Köznap vagy Szent Januáriusz püspök és vértanú  – emléknap
–  7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér

* Szeptember 20., Szerda –Kim Taegon Szent András áldozópap,

Csong Haszang Szent Pál és társaik, koreai vértanúk  emléknap

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Szeptember 21., Csütörtök Szent Máté apostol és evangélista– ünnep

 –7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig.

* Szeptember 22., Péntek – Köznap 

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise 

* Szeptember 23., Szombat – Pietrelcinai Szent Pio áldozópap– emléknap
7:00 Szentmise;  18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Szeptember 24., Vasárnap – Évközi XXV. vasárnap 

– 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise az egyetemi lelkészséggel és zenekarukkal.

SZENTMISESZÁNDÉKOK

● Szeptember 18. hétfő: 700 + Sándor 

● Szeptember 19. kedd: 700 

● Szeptember 20. szerda: 700  ++ édesanyáért és nagymamáért hálából

● Szeptember 21. csütörtök: 700   + Anna halálának 1. évf.

● Szeptember 22. péntek: 700   A Jézus Társasága halottaiért
● Szeptember 23. szombat: 700  + Sándor és é. gyermek és családjáért; 1830 ++ Katalin és József szülőkért● Szeptember 24. vasárnap: 800 ; 1000 1930