Értesítő

SZENT ERZSÉBET KENYERE: KÖSZÖNET

A múlt vasárnap a Katolikus Karitász helyi csapata számára mintegy 120 000 forint gyűlt össze. Köszönjük a nagylelkűséget! Szociálisan rászorulókat segítünk ebből: olykor bekopogó rászorúlókat is (mielőtt összekötnénk őket a segélyszervezetekkel), de az agyagos utcai csapat nyári útját is támogatjuk, és a mostani arlói zenészeket is.

NOVEMBERI MISÉK ELHUNYTJAINKÉRT

November utolsó hétköznapjain már 63 borítékban vannak az oltáron megnevezve elhunytjaink akikért nap mint nap felajánljuk a reggeli szentmiséket.

A közös imádság mellett köszönjük a kapott 278 ezer forint adományt is.

KÖSZÖNET A SZOMBATÉRT

Nagy nagy köszönet az arlói Roma BigBand támogatásáért és vendégszerető fogadtatásáért. Ez volt az egyik első teljesen nyitott fellépése a fiataloknak, akik zenélésen túl ifjúsági közösségvezetőknek is készülnek. Köszönjük az adományokat és kísérjük imáinkkal őket. Az arlói jezsuita szolgálatot a facebookon is követhetjük.

Nagy köszönet a szombati önkéntes nap önkénteseinek is. Az Isten egyháza ilyen: ki-ki beladja azt amilyen van, és elfogadja a többiektől azt, ami tőlük van. Ebbe én beleteszem a szentségek kiszolgáltatását, és azt hogy döntéseket hozok. És olyan jó  volt látni, hogy proaktívan ki-ki beletette magát. Járjuk együtt tovább az Isten útját!

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

A múlt héten befejeződtek a villanyszerelés alapjai és megkezdődtek a burkolás munkálatai a konyhában. A héten reményeink szerint felkerülnek járólapok és festésre kész lesz a konyha. Köszönjük az imákat, a lelkesítést, és a támogatásokat.

A jezsuita rendtartomány támogatásából a leendő konyha és a hittanterem két része is kapott egy-egy hűtő-fűtő klímát, hogy a gázfűtés kiegészítéseként, a napelemek felhasználásával minél fenntarthatóbban működjön templomunk fűtése és hűtése..

SZABADEGYETEM: FILMVETÍTÉS FERENC PÁPA ENCIKLIKÁJÁRÓL

November 27-én, hétfőn, a Kaszap kollégiumunk és a FFJA közös szabadegyetemén levetítjük a The Letter (A LEVÉL) című dokumentumfilmet, amely Ferenc pápa Laudato Si’ – „Áldott légy” kezdetű enciklikájának születéséről.

A filmvetítést követően Nevelős Gábor SJ és Prof. Dr. Benedek József beszélgetnek Balics Kristóf moderálásával, és bemutatják az Átfogó Ökológia tanulmánykötetet is.

Időpont: 2023. november 27. hétfő, 17.30-20.00

Helyszín: Gál Ferenc Egyetem, Klebelsberg terem (6720 Szeged, Dóm tér 6.)

A résztvevők szíves regisztrációját kérjük az alábbi linken keresztül: regisztráció.

NOVEMBER 30: TAIZÉI IMAÓRA

Első péntekre készülve, ezen a héten csütörtökön újra Taizei imaóra lesz templomunkban a szkólánk vezetésével, szentségimádás keretében este 19:30-tól 20:30-ig. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz végig.

ADVENTRE KÉSZÜLVE

Tervezzük, hogy a KÉK segítségével most is legyen mindennapok lelkigyakorlata is.

KÉZMŰVES DÉLUTÁN: ADVENTI KOSZORÚK (DEC. 2.)

December 2-án (szombaton) 16 órától újra kézműves szombat lesz, amin adventi koszorúkat készíthetünk közösen így, az advent első vasárnapja előtti szombaton.

Jó ha hoztok hozzávalókat, de egy kevés fenyőág, fenyőtoboz, és szalag van a közösben is. (Gyertyánk nincs.)  Hozzátok el akár azokat a díszeket is, amiket az októberi kézműves szombat (tésztadísz, aszalt gyümölcsök, stb.) után akár otthon készítettetek.

Várunk szeretettel mindenkit: újszülöttektől az ükszülőkig!

JELENTKEZÉS AGAPÉKRA

Advent idejében hagyományosan hétfőtől szombatig reggel 6 órakor rorate szentmisék lesznek amik után szeretnénk megvendégelni az imádkozó közösséget forró teával, zsíros és lekváros kenyerekkel. Várjuk a csoportok, közösségek jelentkezését egy-egy alkalom előkészítésére és lebonyolítására. Beosztásos táblázat a sekrestyében!

A vasárnap esti 19:30-as misék után is szeretnénk egyszerű agapét és forraltborozást szervezni, amihez szintén várjuk az önkéntes segítségek felajánlását.

AZ ELSŐ GYERTYA: EGYETEMI LELKÉSZSÉG

Advent első vasárnapján este – a hagyományt folytatva – vendégünk lesz újra az egyetemi lelkészség. A mise után agapéra is várunk mindenkit.

GYERTYAGYÚJTÁS GYEREKEKNEK, ANGOL NYELVEN

Advent szombat estéin (dec. 2., 9., 16., 23.) 18:15-re szeretettel várunk minden családot, akik – kisgyermekmekeikkel közösen – szívesen gyakorolnák az angol nyelvet. Délután negyed hétkor a templomban énekes gyertyagyújtást tartunk, utána a hittanteremben folytatjuk beszélgetős, játékos adventre készületünket. Mindezt angol nyelven.

HÁLAADÁS JÓTEVŐINKÉRT

Nagyon sokan és különböző formában támogatnak minket folyamatosan, és ezáltal segítik szolgálatunkat. Szeretnénk ezt jelképes módon meghálálni.

2019-től Xavéri Szent Ferenc emléknapján szentmisében adunk hálát élő és elhunyt jótevőinkért. A „hálaadás napját” ebben az évben is kiterjesztjük az egész provinciára, így a budapesti szentmise mellett december 1–3. között Arlón, Miskolcon, Dobogókőn, Szegeden és Torontóban is hálát adnak az élő és elhunyt jótevőkért. 

Részletek a jezsuita honlapon

ÖNKÉNTESEK HAVI TALÁLKOZÓJA: DECEMBER 4

Minden önkéntesünket és csoportjaink vezetőit szeretettel várom egy megbeszélésre a

hónap első hétfőjén (december 4.) 16:30-tól 17:45-ig a hittanteremben. Elkezdődnek a roráték és közeleg a karácsony. Jöhetnek az ötletek és a vállalások, és én is elmesélem, hogy merre tartunk többek között a költségvetés és az új önkéntes ház tervezésével.

BARTÓK NŐIKAR ÉS A SZTE BBMK KONCERTJE: DEC. 5.

A Szegedi Bartók Béla Nőikar és a SZTE BBMK Vegyeskarának közös hangversenyére hívunk mindenkit templomunkba. A koncert december 5-én (kedden) 18 órakor kezdődik.

VENDÉGEK

A héten vasárnaptól keddig a rendház vendégek Nevelős Gábor jezsuita pap, aki a hétfői szabadegyetemre érkezik, ahol a filmvetítés utáni beszélgetésben vesz részt.

Jövő héten, vasárnapról hétfőre egy teljes tizenkettedikes osztály (~25 diák) alszik majd nálunk. Budapestről érkeznek és december 4-én, hétfőn, templomunkban vesznek részt lelkinapon Laci atya vezetésével.

TÁVOLLÉTEK

Elek Laci atya a múlt héten a budapesti és a székesfehérvári ciszterci gimnáziumok diákjainak tartott képzést, hogy aztán a saját iskolájukban több száz diáknak tartsanak később adventi lelkinapot. A héten az egri ciszterci gimnáziumba utazik hasonló célból.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* November 27., Hétfő – Köznap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* November 28., Kedd – Köznap vagy Marchiai Szent Jakab áldozópap emléknap

– 7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* November 29., Szerda – Boldog de Hoyos Ferenc, áldozópap – emléknap  

–  7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* November 30., Csütörtök Szent András apostol – ünnep

 –7:00 Szentmise és litánia; Szentségimádás 21-ig; 19:30 Taizé-i imaóra, alatta gyóntatás

* December 1., Első Péntek – Campion Szent Ödön, Southwell Szent Róbert áldozópapok és társaik, vértanúk – emléknap – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise és Jézus Szíve litánia

* December 2., Szombat –  Köznap vagy Szűz Mária szombati emléknapja emléknap     – 7:00 Szentmise; 17:30 Titokcsere és 17:45 Rózsafüzér; 18:15 Angol nyelvű gyertyagyújtás, 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* December 3., Vasárnap – Advent 1. vasárnap 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise 

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● November 27. hétfő: 700  Közös szándék

● November 28. kedd: 700  Közös szándék

● November 29. szerda: 800   Közös szándék 

● November 30. csütörtök: 700  Közös szándék

● December 1. péntek: 700  Hálából a család egységéért
● December 2. szombat: 700 é. Johanna; 1830  + Miklós lü.,é. és + családtagjaiért

● December 3. vasárnap: 800Jézus Társasága é. és + jótevőiért – Xavéri Szt. Ferenc napján; 1000 Jézus Társasága é. és + jótevőiért- Xavéri Szt. Ferenc napján ;
1930 é. Benedek