Értesítő

HÉTFŐN HATKOR: HELYÜNK EURÓPÁBAN

Örömmel társulunk a jezsuita kollégiumunk szervezésében hétfőn (október 9.) megrendezésre kerülő idei első szabadegyetemhez, ami 18 órakor kezdődik. Ezen az alkalmon Prof. Dr. Farkas Beáta, a kollégiumunk Tanulmányi Tanácsának tagja, tart előadást „Helyünk Európában – Európa helye a világban” címmel. Szeretettel várunk minden kedves és lelkes érdeklődőt hétfőn templomunk hittantermében.

TÁVOLLÉTEK

Jövő hétvégén (október 13-15) Elek Laci atya Mihalkov Ferenc jezsuita papszentelésére Marosvásárhelyre utazik. Mihalkov Ferencnek köszönhetjük többek között a Szent Ignác karikatúrákat.

Ugyan ezen a hétvégén Nagy Ernő testvér Piliscsabára utazik, hogy házaspároknak tartson lelkigyakorlatot. Kísérjük a csütörtökön születésnapját ünneplő jezsuitánkat imáinkkal!

KONYHABÚTOROKAT TAKARÍTÓ SZOMBAT

A beszerelendő konyhabútoraink lesikálására hívunk mindenkit a szombat (október 14) reggeli mise után. Minél többen vagyunk, annál hamarabb leszünk készen!

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

Felkerültek tetőnkre a napelemek, mintegy 34 darab. A szükséges inverter és akkumulátor csomag is megérkezett, de még bekábelezésre vár. A szerződés része még a fő elosztószekrényünk megújítása, és a klímák külön körökre szerelése. Reméljük, hogy a héten ezek is megtörténik, és hamarosan elkezdhetjük használni a napenergiát. Köszönjük a jezsuita rendtartomány támogatását!

A napanenergia jó kihasználásához még automatizálni kell lehetőleg minden fogyasztónkat. A csütörtökön a rendtartomány IT munkatársai lesznek vendégeink (Fulajtár József és Sütheő Sára), akik segítenek az hálózatunk újrakábelezésében.

A konyhánkban a vízszerelő tette meg a héten a dolgát. Sajnos villanyszerelőnk – aki el is vállalja a feladatot – még nincs. Bármilyen ajánlatot, segítséget, szívesen fogadunk! A konyhabútorhoz a kiegészítő elemek elkészültek az új ajtókkal együtt. Burkolót még mindig keresünk. Köszönjük a közös munkát és az adományok minden formáját

GYÓNÁSI LEHETŐSÉGEK

Vasárnap reggelenként 7:30-tól várja gyónásra Elek Laci atya azokat, akik 7:45-ig megérkeznek. A 8 órás szentmise alatt már nem lesz gyóntatás! 

Hasonlóképp vasárnap az esti mise alatt nem lesz gyóntatás! Viszont minden vasárnap 18:30-tól csöndes szentségimádásra várunk mindenkit templomunkba 19:15-ig. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz  minden alkalommal.

KÉZMŰVES DÉLUTÁN: OKTÓBER 21, SZOMBAT

Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt az idei első kézműves délutánra, ami október 21-én, szombaton, 16 órakor lesz a hittanteremben. Ezen az alkalmon ötleteket adunk és technikákat tanulunk, hogy majd időben készíthessünk saját díszeket akár a templomi karácsonyfára is.

Lesznek tészta díszek, szárított gyümölcsök, házi szaloncukor, horgolások, fonaldíszek, retró papírdíszek, ajándék kísérők és üdvözlő kártyák. Ha van hozzatok színes papírt, ollót, jegyzetfüzetet, tollat.

Várjuk a gyerekek mellé, a kézműveskedő, háziasszonykodó felnőtteket is, mert sok-sok recepttel készülünk.

SZENT JÓZSEF ÚTON OTTHONAINKBAN

Szent József továbbra is járja az utat, hogy hétről hétre befogadhassuk. A befogadók vállalják, hogy egy héten át naponta ellimádkozzák a Szent József imát, ami a Szent József szoborral együtt érkezik hozzájuk. Feliratkozási lehetőség a sekrestyében vagy az irodában. Bárki vállalhat egy hetet: még hozzánk ritkábban járók is, kollégiumi szobák is, egyedülállók és közösségek is. Feliratkozási lehetőség – akár egy hónapra előre is – a sekrestyében! Szent József járjon közben értünk, ő erősítse, építse, javítsa közösségünk és családjaink lelki házait!

CSOPORTJAINK és ÁLLANDÓ PROGRAMJAINK

Karitász csoport (megújulást keresünk) * Szent Mónika csoport (hétfő du.) * Szemlélődő csoport (hétfő du.) * Keresztény Élet Közössége (1. és 3. hétfő du.) * Dolgozó fiatalok csoportja (hétfő du.) * Szent József nyitott műhelye (hétfő este) * Gerinctorna csoport (kedd. du.) * Egyetemista hittancsoport (kedd este) * Fiatalok templomi szkólája (kedd este)* Meditációs csoportok (csütörtök reggel, péntek reggel) * Bevezetés a Jézus-imába (péntek du.) * Család Csoport (péntek este) * Szent Zita csoport (takarítás és tea, péntek reggel) * Rózsafüzér társulat (hétfő-kedd-szerda du., titokcsere első szombaton) * Angol nyelvű szentmise (szombat 18:30) * Kisgyermekes családok szentmiséje (vasárnap 10).

Továbbá helyet kap nálunk: Missa Latina, Szeged (vasárnap du.) * Anonim Alkoholisták klubja (szerda du.) * Biokertészek csoportja * és a Solis Consort Régizenei Együttes is.

További információkat a csoportokról a honlapunkon és a templomi hirdetőn lehet találni.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Október 9., Köznap vagy Szent Dénes püspök és társai vértanúk vagy Leonardi Szent János áldozópap   – emléknapok

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Október 10., Kedd – Köznap 
– 7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Énekes zsolozsma;

* Október 11., Szerda – Köznap vagy Szent XXIII. János pápa– emléknap

 –  7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Október 12., Csütörtök Köznap vagy Boldog Beyzym János, áldozópap jezsuita emléknap

 –7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig; 17:15 Rózsafüzér

* Október 13., Péntek –  Köznap 

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér

* Október 14., Ogilvie Szent János áldozópap és vértanú – jezsuita emléknap
– 7:00 Szentmise; 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Október 15., Vasárnap – Évközi XXVIII. 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 9:15 Rózsafüzér; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● Október 9. hétfő: 700  Jézus Társasága halottaiért

● Október 10. kedd: 700  ++ Elhunyt Rozália és György

● Október 11. szerda: 700   + Endre lü.

● Október 12. csütörtök: 700  szentségimádás ügyéért, atyákért, hívekért

● Október 13. péntek: 700  + János

● Október 14. szombat: 700 
1830
++ szülőkért, nagyszülőkért, + rokonokért és é. családtagokért● Október 15. vasárnap: 800 hivatásokért  ; 1000 hivatásokért   1930