Értesítő

OKTÓBERI PÁPAI IMASZÁNDÉK: A SZINÓDUSÉRT

A Rómában most kezdődő püspöki szinódus alatt különösen is imádkozzunk Egyházunk egységéért: „Imádkozzunk az Egyházért, hogy egyre inkább a párbeszéd és meghallgatás lelkületével legyen jelen a világban, és engedje, hogy a Szentlélek elvezesse a peremvidékekre is!”

ÖNKÉNTESEK ÉS CSOPORTVEZETŐK TALÁLKOZÓJA

Kedves Csoportvezetők és Önkéntesek! Október első hétfőjén (október 2.) amikor is várlak szeretettel 16:30-tól 17:45-ig a hittanterembe, hogy átbeszéljük a következő időszak programjait. Laci atya

TÁVOLLÉT ÉS EGYETEMISTA HITTAN

A héten kedden Elek Laci atya Dobogókőn lesz, ahol a magyar jezsuita intézmények vezetői találkoznak és osztják meg egymással tapasztalataikat és kapnak közös iránymutatásokat. Ezért a héten NEM lesz egyetemista hittan! Találkozunk következő héten újra 19:30-tól a 20:45-ös énekes zsolozsmáig.

TAIZÉI IMAÓRA ÉS GYÓNTATÁS

E héten csütörtökön, az idei évben először, újra Taizei imaóra lesz templomunkban a szentségimádás keretében este 19:30-tól 20:30-ig. A szentségimádás alatt – első péntekre készülve – gyónási lehetőség is lesz végig.

OKTÓBER: RÓZSAFÜZÉR HÓNAPJA

„A rózsafüzér, ez a megváltó megtestesülésbe gyökerező, evangéliumi imádság teljesen Krisztusra irányul. Mert még jellegzetes eleme is – az Üdvözlégyek litániaszerű ismétlése – Krisztus dicsőítése lesz, akiről az angyali üdvözlet és a Keresztelő anyjának köszöntése szól: »Áldott a te méhednek gyümölcse« (Lk 1,42). Sőt, többet mondunk: az Üdvözlégyek ismételgetése a háttér, melyben a titkokat szemléljük: Jézus, akit minden Üdvözlégyben megnevezünk, ugyanaz, mint akit a titkok egymás után szemünk elé állítanak mint Isten Fiát és a Szűzanya fiát.”  (VI. Pál pápa)

Templomunkban október hónapban hétköznapoknként 17:15-kor kezdődik a rózsafüzér.

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

Folytatódik a közösségi konyhánk felújítása. A héten érkezik a vízszerelő és a villanyszerelő is, de még csak felmérni a terepet. Közben keresünk vállalkozó burkolót is. Köszönünk minden segítséget és támogatást!

A templomi napelemes rendszer fejlesztése is tovább haladt. Talán már a héten megérkeznek az alpinisták, hogy elkezdjék a tetőnk felszerelését. Köszön a jezsuita rendtartománynak a támogatásért.

A SZENTSÉGIMÁDÁST SZERVEZŐK LELKINAPJA

Szombaton az szegedi szentségimádást szervező közel tíz fős csapat lelkinapra megy, hogy egymást jobban megismerve, a napot az Úrral töltve, praktikus dolgokat átbeszélve megújuljanak szolgálatukban. Kísérjük őket imádsággal.

SZENT JÓZSEF MŰHELY: ÚJRA NYITVA, ÉRTÜNK

Van mit javítgatni templomunkban és mindannyiunknál. Így újra megnyitjuk a templomhoz tartozó barkács- és karbantartó műhelyt! A műhelyben az asztali fűrészgéptől kezdve, dekopír- és gérvágófűrészen keresztül, állványos fúrón át a hegesztőig sok-sok szerszám elérhető. Még forrasztóállomás, egyszerű 3d nyomtató, és lézervágó/gravírozó is elérhető.

Várunk mindenkit közös munkára a templomért, vagy saját dolgainkban, hétfő esténként 19:30-tól. Bejelentkezés még szükség (a templom facebook oldalán vagy emailben) – akár csak aznap reggel – és más időpont is lehetséges.

SZENT JÓZSEF ÚTON OTTHONAINKBAN

Szent József továbbra is járja az utat, hogy hétről hétre befogadhassuk. A befogadók vállalják, hogy egy héten át naponta ellimádkozzák a Szent József imát, ami a Szent József szoborral együtt érkezik hozzájuk. Feliratkozási lehetőség a sekrestyében vagy az irodában. Bárki vállalhat egy hetet! Feliratkozási lehetőség – akár egy hónapra előre is – a sekrestyében! Szent József járjon közben értünk, ő erősítse, építse, javítsa közösségünk és családjaink lelki házait!

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Október 2., Szent Őrzőangyalok emléknap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Október 3., Kedd – De Borja Szent Ferenc, áldozópap  emléknap
–  7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* Október 4., Szerda – Assisi Szent Ferenc  – emléknap

 – 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Október 5., Csütörtök Köznap vagy Szent Faustina Kowalska szűz emléknap

 –7:00 Szentmise; Szentségimádás este kilencig; 17:15 Rózsafüzér, 19:30 Taize-i imaóra, alatta gyóntatás.

* Október 6., Első péntek –  Köznap vagy Szent Brúnó áldozópap emléknap

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise és Jézus Szíve litánia, 17:15 Rózsafüzér

* Október 7., A Boldogságos Szűz Mária, a szentolvasó Királynéja – emléknap
7:00 Szentmise; 17:30 Titokcsere és 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Október 8., Vasárnap – Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország főpátrónája 

7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 9:15 Rózsafüzér; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● Október 2. hétfő: 700 betegekért

● Október 3. kedd: 700  

● Október 4. szerda: 700 

● Október 5. csütörtök: 700  + Jezsuitákért

● Október 6. péntek: 700  + Piroska és é. családja

● Október 7. szombat: 700 ; 1830 Mária, György és családja● Október 8. vasárnap: 800 Az Egyház és Társaság szükségleteiért; 1000 Az Egyház és Társaság szükségleteiért;  1930