Értesítő

SZKÓLÁNK SZOLGÁLATA

A mai vasárnap esti misén templomunk szkólája énekel. Köszönjük nekik, hogy szolgálatukkal is Istenhez emelik a lelkünket. A szkólához lehet csatlakozni. Próbáik keddenként 19:30-tól kezdődnek az udvar végében található hittanteremben.

MISEREND: OKTÓBER 23 és NOVEMBER 1

Október 23-án, hétfőn,  az állami munkaszüneti nap okán a reggeli szentmisénk 8 órakor fog kezdődni. Majd rögtön a mise után indul a szentségimádás.

Mindenszentek ünnepén, november 1-én, reggel és este is lesz nálunk szentmise. Reggel 8 órakor ünneplünk tekintettel a munkaszüneti napra. Este pedig várunk mindenkit Szeged utolsó miséjére, 19:30 órakor.

NOVEMBERI MISÉK ELHUNYTJAINKÉRT

November hónapban minden hétköznapi reggeli szentmisét azokért az elhunyt hozzátartozókért ajánljuk fel, akiknek a nevét a testvérek feljegyzik a kisasztalra hamarosan kihelyezett borítékokban lévő lapokra, és leadják a sekrestyében, vagy az irodán. Valamennyi elhunyt neve ott lesz valamennyi hétköznapi szentmisénken az oltár előtt. A szentmisék bemutatása független minden anyagi hozzájárulástól, hiszen természete szerint ingyenes! A templom fenntartására borítékba helyezett adományokat szívesen és köszönettel fogadjuk.

KÖSZÖNET LEKÖSZÖNŐ ÖNKÉNTESEINKNEK: ÉVA ÉS PIROSKA

Nagy nagy köszönet Szereridné Rugási Évának az elmúlt évek sok-sok szolgálatáért amit templomunkban és körülötte végzett. Ő is egyike azoknak a sokaknak, akik nélkül nem igazán tudtam volna átvenni szolgálatomat templomigazgatóként. Évák Makóra költöztek, így kerülnek most távolabb tőlünk. Kívánom, hogy az új házban és az ottani közösségben is otthonra találjanak!

Nagy nagy köszönet Bálintné Piroskának is a péntek délelőtti rendíthetetlen irodai munkáért, a betérők fogadásáért, telefonok és kérések meghallgatásáért, és mindenért amit segített nekünk. Piroska templomunktól nem távolodik el, csak a pénteki irodai szolgálat helyett inkább az unokákra fordítja az erejét. Kívánom, hogy sok-sok szeretetet tudjon adni és kapni a családjában is!

Laci atya

MEGJELENT AZ „A SZÍV” OKTÓBERI SZÁMA

A „Polak, Węgier, dwa bratanki” mondás hallatán sok szép, nemes pillanatra emlékezhetünk lengyel barátainkkal kapcsolatban. A Szív lengyel tematikájú száma gazdag tartalommal, sokféle aspektusból tárgyalja a lengyel–magyar barát­ságot. Kívánjuk, hogy olvasóink a lapot kézbe véve szívesen emlékezzenek meg len­gyel barátaikról, és idézzenek fel zarándok-, kulturális vagy gasztronómiai emlékeket.

A lap megvásárolható hátul a Jezsuita Kiadó adománypultjánál.

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

A tetőnkre felkerültek napelemekhez beszerelésre került az inverter és az akkumultárcsomag, de a használatbavételhez sajnos még időre van szükség. A fejlesztés kapcsán az elektromos hálózatunk betáplálásánál a biztosító tábla is felújításra került növelve a biztonságot. Köszönjük a rendtartomány támogatását.

A konyhánk kapcsán úgy tűnik van szakemberünk, aki a villanyhálózatot felújítja, így lassan de halad tovább a munka. Köszönjük a szombati takarító csapatnak a bútorok lesikálását. És minden más jellegű támogatást és biztatást is köszönünk.

GYÓNÁSI LEHETŐSÉGEK

Vasárnap reggelenként 7:30-tól várja gyónásra Elek Laci atya azokat, akik 7:45-ig megérkeznek. A 8 órás szentmise alatt már nem lesz gyóntatás, ahogy vasárnap esti mise alatt sem. Viszont minden vasárnap 18:30-tól csöndes szentségimádásra várunk mindenkit templomunkba 19:15-ig. Alatta gyónási lehetőség is lesz  minden alkalommal. 

KÉZMŰVES DÉLUTÁN: OKTÓBER 21, SZOMBAT

Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt az idei első kézműves délutánra, ami október 21-én, szombaton, 16 órakor lesz a hittanteremben. Ezen az alkalmon ötleteket adunk és technikákat tanulunk, hogy majd időben készíthessünk saját díszeket akár a templomi karácsonyfára is.

Lesznek tészta díszek, szárított gyümölcsök, házi szaloncukor, horgolások, fonaldíszek, retró papírdíszek, ajándék kísérők és üdvözlő kártyák. Ha van hozzatok színes papírt, ollót, jegyzetfüzetet, tollat.

Várjuk a gyerekek mellé, a kézműveskedő, háziasszonykodó felnőtteket is, mert sok-sok recepttel készülünk.

SZENT JÓZSEF ÚTON OTTHONAINKBAN

Szent József továbbra is járja az utat, hogy hétről hétre befogadhassuk. A befogadók vállalják, hogy egy héten át naponta ellimádkozzák a Szent József imát, ami a Szent József szoborral együtt érkezik hozzájuk. Feliratkozási lehetőség a sekrestyében vagy az irodában. Bárki vállalhat egy hetet: még hozzánk ritkábban járók is, kollégiumi szobák is, egyedülállók és közösségek is. Feliratkozási lehetőség – akár egy hónapra előre is – a sekrestyében! Szent József járjon közben értünk, ő erősítse, építse, javítsa közösségünk és családjaink lelki házait!

CSOPORTJAINK és ÁLLANDÓ PROGRAMJAINK

Karitász csoport (megújulást keresünk) * Szent Mónika csoport (hétfő du.) * Szemlélődő csoport (hétfő du.) * Keresztény Élet Közössége (1. és 3. hétfő du.) * Dolgozó fiatalok csoportja (hétfő du.) * Szent József nyitott műhelye (hétfő este) * Gerinctorna csoport (kedd. du.) * Egyetemista hittancsoport (kedd este) * Fiatalok templomi szkólája (kedd este)* Meditációs csoportok (csütörtök reggel, péntek reggel) * Bevezetés a Jézus-imába (péntek du.) * Család Csoport (péntek este) * Szent Zita csoport (takarítás és tea, péntek reggel) * Rózsafüzér társulat (hétfő-kedd-szerda du., titokcsere első szombaton) * Angol nyelvű szentmise (szombat 18:30) * Kisgyermekes családok szentmiséje (vasárnap 10).

Továbbá helyet kap nálunk: Missa Latina, Szeged (vasárnap du.) * Anonim Alkoholisták klubja (szerda du.) * Biokertészek csoportja * és a Solis Consort Régizenei Együttes is.

További információkat a csoportokról a honlapunkon és a templomi hirdetőn lehet találni.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Október 16., Köznap vagy Alacoque Szent Margit Mária szűz vagy Szent Hedvig szerzetesnőemléknapok

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Október 17., Kedd – Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú – emléknap 
– 7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* Október 18., Szerda – Szent Lukács evangélista– ünnep

 –  7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Október 19., Csütörtök De Brebeuf Szent János, Jogues Izsák, áldozópapok és társaik vértanúk emléknap

 –7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig; 17:15 Rózsafüzér

* Október 20., Péntek –  Köznap 

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér

* Október 21., Köznap vagy Boldog IV. Károly király vagy Boldog de San Vitores Didák Alajos, áldozópap és Calungsod Péter, vértanúk – (jezsuita) emléknapok
– 7:00 Szentmise; 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Október 22., Vasárnap – Évközi XXIX. 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 9:15 Rózsafüzér; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise 

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● Október 16. hétfő: 700  Fulker J. Miklós plébános és a Lobanov család é. és + tagjaiért

● Október 17. kedd: 700  + Mátéért és é. édesanyjáért

● Október 18. szerda: 700   ++ Lajos és Szaniszla

● Október 19. csütörtök: 700  szentségimádás ügyéért, atyákért, hívekért

● Október 20. péntek: 700  ++ Mária és Jenő lü.

● Október 21. szombat: 700  1830  + Örzsi és Erzsike

● Október 22. vasárnap: 800 Jótevőkért;  1000 Jótevőkért;  1930  Magyar Antal és Vilma családjáért, a Kopasz család é. és + tagjaiért

SZENT JÓZSEF RÓMAI KATOLIKUS JEZSUITA TEMPLOM
6722 SZEGED, DÁNI UTCA 3.; +36-62-426-590; [email protected]; SZENTJOZSEF.JEZSUITA.HU/; FB.COM/SZTJOZSEFSZEGED/

IRODA: SZENTMISÉK UTÁN valamint SZERDA 900-1200.
SZENTMISÉK RENDJE: VASÁRNAP: 800; 1000; 1930; HÉTKÖZNAP: 700; SZOMBATON: 700; 1830(ANGOL NYELVEN).

GYÓNTATÁS: MINDEN VASÁRNAP 18:30 – 19:15, 7:30 – 7:45, ELSŐ PÉNTEKEK ELŐTTI CSÜTÖRTÖK ESTE, TOVÁBBÁ A NAPTÁR SZERINT.TÁMOGATÁS: A HELYSZÍNEN KÁRTYÁVAL ILL. KÉSZPÉNZZEL, BANKKÁRTYÁVAL, vagy ÁTUTALÁSSAL (11100104-92104941-37000004).