Értesítő

SZEGEDI HÁLAADÁS MUSTÓ PÉTER ATYÁÉRT: AUG. 27.

Mustó Péter atya papszentelésének pontosan 60. évfordulóján, augusztus 27-én, vasárnap, 19:00 órától templomunkban fél órás elmélkedéssel emlékezünk Péter atyára.

Az esti 19:30-as misében őérte adunk hálát. Várunk mindenkit szeretettel!

ANGOL MISE

2023. szeptemberétől minden szombat este 18:30-kor templomunkban angol nyelvű szentmisét tart Elek Laci SJ atya. (Távolléte esetén magyar nyelvű szentmise lesz.) A szentmisén való bekapcsolódást segíti majd a kétnyelvű kivetítés is. Mindenkit szeretettel várunk, akinek nem anyanyelve a magyar és jobban érti az angol nyelvet, vagy csak egyszerűen szívesen gyakorolná az angol nyelvet az Istennel való kapcsolatában is.

VENDÉG

A héten vendégünk a rendházban Mihalkov Ferenc jezsuita diakónus, aki Marosvásárhelyen szolgál, és október 14-én lesz papszentelése. Kísérjük őt imáinkkal!

SZENTMISE KISGYERMEKES CSALÁDOKNAK

Ebben az évben is folytatódnak a vasárnap 10 órai szentmisék amikre különösen is várjuk a kisgyermekes családokat. Ezen a misén nem kell senkinek elbújnia a kápolnában, hanem kicsik és nagyok együtt ünnepelhetünk az oltár körül. Egy kis mocorogástól, egy kis zajtól, nem ijedünk meg. Legyen az is az Isten dicsőségére!

  • Péntekenként a facebook csoportba rajzolni való témát adunk a vasárnaphoz.
  • A szentmise elején a Dicsőség alatt várjuk a rajzokat az oltárnál!
  • A Szent vagy éneklése alatt és után várunk minden gyermeket az oltárnál, hogy csengetésükkel emeljék az ünnep fényét. Kedves felnőttek: ki szabad kísérni a kicsiket egészen az oltárig! (Ezúton is köszönjük a nyáron kapott új csengőket!)
  • A Miatyánk imádkozásához is bátran jöjjünk ki kicsik és nagyok, hogy egymásba kapaszkodva elérjen az Úr békéje az oltártól a templom minden zugába.
  • A szentmise után pedig szeretettel várunk mindenkit egy kávéra, teára, kirakósra, játékra.

Keresünk önkénteseket, akik havonta egyszer vállalják a kávézás előkészítését és/vagy az elpakolás koordinálását. Jelentkezni legjobb a helyszínen Babos Julcsinál. Köszönjük!

Apró információ még, hogy a kápolna melletti mosdóban van WC-re van szűkítő felszerelve gyerekeknek és egy egyszerű pelenkázó is elérhető. Szívesen fogadunk még egy kis sámlit a gyerekek számára.

VASÁRNAPI SZENTSÉGIMÁDÁS, GYÓNTATÁSSAL

Szeptembertől újra minden vasárnap estén 18:30-tól csöndes szentségimádásra várunk mindenkit templomunkba 19:15-ig. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz  minden alkalommal. 

Bátorítunk mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, hogy a szentmise igeliturgiája alatt már ne a bűneink körül forogjunk, hanem tudjuk hálás szívvel hallgatni az Isten igéjét.

ÖNKÉNTESEK ÉS CSOPORTVEZETŐK TALÁLKOZÓJA

Kedves Csoportvezetők és Önkéntesek! Folytatva a hagyományt, ebben az évben is szeretném ha találkoznánk hónapról hónapra, hogy átbeszéljük a következő időszakot. A találkozókat minden hónap első hétfőjén 16:30-tól, 17:45-ig tartanánk. Kivétel januárban, mert 1-je hétfő. 

Ezek alapján máris szeptember 4-én fél 5-re a hittan terembe várok mindenkit szeretettel. Laci atya

SZEPTEMBER 7: A KASSAI VÉRTANÚK ÜNNEPE

A kassai vértanúk: Pongrácz Szent István, Grodziecki Szent Menyhért áldozópapok, és Križevčanin (Kőrösi) Szent Márk esztergomi kanonok. Ők a magyar jezsuita rendtartomány védőszentjei. Ünnepükön különösen is imádkozzunk a jezsuitákért, hogy Szegeden és minden más szolgálati helyükön, híven szolgálják az Urat!

Szeptember 7-én (csütörtökön) Budapesten a mária utcai Jézus Szíve jezsuita templomban ünnepi szentmise lesz és utáni kis ünnepség. Reméljük Szegedről is ott tudunk lenni páran. (Pontos részleteket még nem tudunk.)

CSOPORTJAINK és ÁLLANDÓ PROGRAMJAINK

Karitász csoport (megújulást keresünk) * Szent Mónika csoport (hétfő du.) * Szemlélődő csoport (hétfő du.) * Keresztény Élet Közössége (1. és 3. hétfő du.) * Szent József nyitott műhelye (hétfő este) * Gerinctorna csoport (kedd. du.) * Egyetemista hittancsoport (kedd este) * Fiatalok templomi szkólája (kedd este) * Dolgozó fiatalok csoportja (csütörtök du.) * Meditációs csoportok (csütörtök reggel, péntek reggel) * Bevezetés a Jézus-imába (péntek du.) * Család Csoport (péntek este) * Szent Zita csoport (takarítás és tea, péntek reggel) * Rózsafüzér társulat (hétfő-kedd-szerda du., titokcsere első szombaton) * Angol nyelvű szentmise (szombat 18:30) * Kisgyermekes családok szentmiséje (vasárnap 10).

Továbbá helyet kap nálunk: Missa Latina, Szeged (vasárnap du.) * Anonim Alkoholisták klubja (szerda du.) * Biokertészek csoportja * és a Solis Consort Régizenei Együttes is.

További információkat a csoportokról a honlapunkon és a templomi hirdetőn lehet találni.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Augusztus 28., Hétfő – Szent Ágoston püspök és egyháztanítóemléknap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Augusztus 29., Kedd – Keresztelő Szent János vértanúsága – emléknap
–  7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér

* Augusztus 30., Szerda –  Köznap 

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Augusztus 31., Csütörtök Köznap

 –7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig.

* Szeptember 1., Péntek – Köznap 

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise és Jézus Szíve litánia

* Szeptember 2., Szombat – Köznap vagy Boldog Bonnaud Jakab, áldozópap és társai; Boldog Imbert József és Cordier Miklós, áldozópapok; Boldog Sitjar Tamás, áldozópap és társai vértanúk emléknapok

 – 7:00 Szentmise; 17:30 Titokcsere és 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Szeptember  3., Vasárnap – Évközi XXII. vasárnap 

– 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise.

SZENTMISESZÁNDÉKOK

● Augusztus 28. hétfő: 700 + Attila, é. és + családtagok

● Augusztus 29. kedd: 700 + Juray, Gunda és Király családok lü.

● Augusztus 30. szerda: 700 + + Lajos és Szaniszla lü.

● Augusztus 31. csütörtök: 700  Elhagyott, szenvedő lelkekért

● Szeptember 1. péntek: 700  hálából a család egységéért

● Szeptember 2. szombat: 700  élő és + családtagokért;  1830 Klára, Zoltán és unokák 

● Szeptember 3. vasárnap: 800 P. Generális szándékára; 1000 P. Generális szándékára;      1930 ++ Zoltán és János lü.