Értesítő

EGYETEMISTA HITTAN ÉS SZKÓLA

Indul az egyetemista hittan szeptember 26-tól. Várunk minden egyetemista keddenként 19:30-tól a templomi hittanteremben. Közös játék és megosztás után a következő vasárnapi evangélium kapcsán közösen dobjuk össze, hogy mit mesél ezáltal magáról az Isten nekünk. Az alkalom énekes zsolozsmával ér véget 20:30-ig.

A templomi szkóla október 3-án indul majd. Keddenként 19:30-kor kezdődnek a próbák az udvar végében lévő teremben. A szkóla havonta egy vasárnap este szolgál a templomban, valamint a havi Taize-i imaórákon és néhány rorate-n is énekelnek.
 

ÖNKÉNTESEK ÉS CSOPORTVEZETŐK TALÁLKOZÓJA

Kedves Csoportvezetők és Önkéntesek! Hamarosan itt van október első hétfője (október 2.) amikor is várlak szeretettel 16:30-tól 17:45-ig a hittanterembe, hogy átbeszéljük a következő időszak programjait. Laci atya

FOLYTATÓDIK KONYHÁNK FELÚJÍTÁSA

A gázszerelési munkálatok után kiürítettük a konyhát és levertük a csempéket is. Köszönjük a pénteki és szombati csapatnak a sok-sok munkát. Most jön még a neheze amihez szívesen várunk megbízható szakemberekhez elérhetőséget: vízszerelés, villanyszerelés, és burkolás területén.

Köszönjük a közös munkás és az adományok minden formáját. Külön köszönjük a Vecsei András atya emlékezetére felajánlott támogatást! 

GYÓNÁSI LEHETŐSÉGEK

Vasárnap reggelenként 7:30-tól várja gyónásra Elek Laci atya azokat, akik 7:45-ig megérkeznek. A 8 órás szentmise alatt már nem lesz gyóntatás! 

Hasonlóképp vasárnap az esti mise alatt nem lesz gyóntatás! Viszont minden vasárnap 18:30-tól csöndes szentségimádásra várunk mindenkit templomunkba 19:15-ig. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz  minden alkalommal.

SZENT JÓZSEF MŰHELY: ÚJRA NYITVA, ÉRTÜNK

Van mit javítgatni templomunkban és mindannyiunknál. Így újra megnyitjuk a templomhoz tartozó barkács- és karbantartó műhelyt! A műhelyben az asztali fűrészgéptől kezdve, dekopír- és gérvágófűrészen keresztül, állványos fúrón át a hegesztőig sok-sok szerszám elérhető. Még forrasztóállomás, egyszerű 3d nyomtató, és lézervágó/gravírozó is elérhető.

Várunk mindenkit közös munkára a templomért, vagy saját dolgainkban, hétfő esténként 19:30-tól. Bejelentkezés még szükség (a templom facebook oldalán vagy emailben) – akár csak aznap reggel – és más időpont is lehetséges.

SZENT JÓZSEF ÚTON OTTHONAINKBAN

Szent József továbbra is járja az utat, hogy hétről hétre befogadhassuk. A befogadók vállalják, hogy egy héten át naponta ellimádkozzák a Szent József imát, ami a Szent József szoborral együtt érkezik hozzájuk. Feliratkozási lehetőség a sekrestyében vagy az irodában. Bárki vállalhat egy hetet: még hozzánk ritkábban járók is, kollégiumi szobák is, egyedülállók és közösségek is. Feliratkozási lehetőség – akár egy hónapra előre is – a sekrestyében! Szent József járjon közben értünk, ő erősítse, építse, javítsa közösségünk és családjaink lelki házait!

SZEGEDEN A JEZSUITA TARTOMÁNYFŐNÖK

András Attila SJ, a magyar jezsuiták tartományfőnöke, október 28-án, csütörtökön Szegedre látogat, hogy a Kaszap István Jezsuita Szakkollégium növendékeivel töltsön egy közösségi estét.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Szeptember 25., Hétfő – Köznap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Szeptember 26., Kedd – Köznap vagy Szent Kozma és Damján vértanúk   – emléknap
–  7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:15 Énekes zsolozsma;

* Szeptember 27., Szerda – Páli Szent Vince áldozópap  emléknap

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Szeptember 28., Csütörtök Köznap vagy Szent Vencel vértanú / Ruiz Szent Lőrinc és társai, Fülöp-szigeteki vértanúk – emléknapok

 –7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig.

* Szeptember 29., Péntek –  Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok – ünnep

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise 

* Szeptember 30., Szombat – Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító– emléknap
7:00 Szentmise;  18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Október 1., Vasárnap – Évközi XXVI. vasárnap 

7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise az egyetemi lelkészséggel közösen.

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● Szeptember 25. hétfő: 700 + Péter

● Szeptember 26. kedd: 700  A Jézus Társasága halottaiért

● Szeptember 27. szerda: 700 Az Egyház és Társaság szükségleteiért

● Szeptember 28. csütörtök: 700  Az Egyház és Társaság szükségleteiért

● Szeptember 29. péntek: 700  Nagy Editért é. és + családtagjaiért engesztelésül

● Szeptember 30. szombat: 700 + Juray, Gunda és Király családok lü.; 1830 Kovács Imre Szeged Rókus egykori papja lü.● Október 1. vasárnap: 800 ++ Ilona és Imre lü; 1000 hálából a család egységéért;  1930