Értesítő

VÁLTOZÁSOK A NYÁRI SZÜNIDŐRE

Az iskolai nyári szünet alatt (június 15-től szeptember 1-ig) templomunk heti rendje is nyári szabadságra megy:

Irodai ügyekben leginkább szentmisék után a sekrestyében lehet segítséget kapni vagy a [email protected] email címen. Ezúton is köszönöm a most alakuló segítséget a levelezésben. És a türelmet az átalakuló irodai rendben.

A miserend változatlan marad a nyáron is. A vasárnapi tízes misére továbbra is bármikor várjuk a kisgyermekes családokat, de heti rajzfeladat majd ősszel lesz újra. Köszönöm az utóbbi időben elindult rajzolási segítséget is.

Az adoratio-szeged szentségimádásai töretlenül folytatódnak (hétfő reggeltől kedd reggelig, kedd délután öttől éjfélig, csütörtökön reggeltől este kilencig). A vasárnap esti szentségi órák szeptemberig szünetelnek.

Az egyes csoportok és kisközösségek maguk határozzák meg, hogy hogyan és miként találkoznak. Természetesen minden csoportot a nyár folyamán is mindig szeretettel várunk!

CSENGŐK TÁVOLI HELYEKRŐL

A kisgyermekes családokat célzó szentmiséinken a gyerekek is csöngetnek a ministránsokkal együtt. Ehhez kérünk mindenkit, hogy ha nyári utazásai során látni szépen csengő fém csengőket, akkor hozzanak nekünk azokból egyet-egyet ajándékba. A sokféle megáldott csengő dicsérje majd az Úr jelenvalóvá válását szentmiséinken!

FERENC PÁPA JÚLIUSI IMASZÁNDÉKA: 

Az eucharisztikus életért – Imádkozzunk, hogy a katolikusok az Eucharisztiát helyezzék életük középpontjába, amely mélyen átalakítja az emberi kapcsolatokat, és megnyitja őket az Istennel és a testvéreikkel való találkozásra!

NE HAGYJUK ÁZNI A KASZAP KOLLÉGIUMUNK ÉPÜLETÉT!

A Kaszap István Jezsuita Szakkollégiumban a gáz és villany árának egekbe szállása miatt kifeszített költségvetésen túl beütöttek nem várt kiadások beázások és kötelező biztonsági fejlesztések (fi relé, füstérzékelők stb.). Ezért nagy szükségük van támogatásunkra:

https://jezsuita.hu/gyujtes/ovjuk-ne-hagyjuk-azni-a-szegedi-jezsuita-szakkollegium-epuletet

BERUHÁZÁSOK ÉS FELÚJÍTÁSOK

A jezsuita tartományfőnökünk – miután meghallgatta tanácsadóit – jóváhagyta azt, hogy templomunkban hibrid napelemes rendszer épüljön ki a külső energiafelhasználásunk csökkentése végett. Ennek költségét a rendtartomány vállalta. Árajánlatok bekérése már meg is történt, de a beruházás sajnos várhatóan el fog húzódni.

Az ajándékba kapott konyhaszekrény kapcsán felmérjük a konyha további felújítási szükségleteit (bontás, vakolás, burkolás, csempézés, kiállások, festés, stb.). Ezek költségét nekünk kell állnunk. Szívesen fogadunk célzottan erre is adományokat.

Bízom benne, hogy mindez a fizikai fejlődés és szépülés eltörpül majd közösségünk egészének, és minden egyes tagjának a lelki fejlődése mellett!

LACI ATYA TÁVOL

Elek Laci atya a hétvégét a kórusával a Tutti Cantabile-vel tölti, mert készülnek egy őszi kórusversenyre, valamint énekelnek vasárnap (július 2) 10 órakor a tihanyi apátsági templomban a szentmisén és utána.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Június 26., Hétfő – Köznap v. Alexandriai Szt Cirill püspök és egyháztanító emléknap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Június 27., Kedd – Szent László király – ünnep
–  7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér

* Június 28., Szerda –  Szent Iréneusz püspök és vértanú, egyháztanító emléknap

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér, Szent József imádság

* Június 29., Csütörtök SZENT PÉTER ÉS SZENT PÁL APOSTOLOK – főünnep

 – 7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig.

* Június 30., Péntek – Köznap vagy A római Egyház első szent vértanúiemléknap

 –  6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise

* Július 1., Szombat – Realino Szent Benardin, Régis Szent János Ferenc és de Geronimo Szent Ferenc; B. Maunoir Julián és B. Baldinucci Antal, áldozópapok – jezsuita emléknap

 – 7:00 Szentmise; 17:30 Ttitokcsere; 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Előesti szentmise

* Július 2., Vasárnap – Évközi XIII. vasárnap – 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 19:30 Szentmise

SZENTMISESZÁNDÉKOK

Június 26. hétfő: 700 + József

● Június 27. kedd: 700 + László

● Június 28. szerda: 700 + Edit

● Június 29. csütörtök: 700 + Juray, Gunda, és Király családok lü.

● Június 30. péntek: 700 A Jézus Társasága halottaiért

● Július 1. szombat: 700 é. Gábor és családja; 1830 hálából a család egységéért● Július 2. vasárnap:  800 Az Egyház és a Társaság szükségleteiért; 1000 – 1930 -..