Egyéb kategória

SZENT ERZSÉBET KENYERE

Ezen a hétvégén minden szentmise után Szent Erzsébet megáldott kenyeréből osztunk mindenkinek Szent Erzsébet emléknapján, ami a  Szegények Világnapja is. Szent Erzsébet nagylelelkűség emlékeztessen minket is arra, hogy a szeretet tettekben nyilvánul meg aminek része, hogy adunk a másiknak abból amink van. 

A mai napon a Katolikus Karitász számára is gyűjtünk, akik országos sőt nemzetközi hálózatot üzemeltetve keresik a legjobb lehetőségeket a rászorulók helyi megsegítésére. Karitász munkájával, helyi lehetőségeivel kapcsolatban bátran keressétek Bérdiné Klárit aki itt lesz minden kenyérosztásnál.

NOVEMBERI MISÉK ELHUNYTJAINKÉRT

November hónapban minden hétköznapi reggeli szentmisét továbbra is azokért az elhunyt hozzátartozókért ajánljuk fel, akiknek a nevét a testvérek feljegyzik a kisasztalra kihelyezett borítékokban lévő lapokra, és leadják a sekrestyében, vagy az irodán. 

SZIMFOLK JÓTÉKONYSÁGI KONCERT: NOVEMBER 25. (SZOMBAT)

Az Arlói Jezsuita Jelenlét zenetanulói, a Roma Big Band vendégeskedik november végén a nálunk. A Szimfolk Zenei Műhelyben tanuló fiatalok november 25-én, szombaton 17 órától jótékonysági koncertet adnak a jezsuita templomban, illetve egy rövid moldvai és cigány táncházat adnak a közösségi teremben. A belépés ingyenes, a támogatói adományokat köszönettel fogadjuk! Az összegyűlt adományokat a magyar jezsuita rendtartomány arlói missziójához juttatják el a szervezők.

Mivel a kis gyerekcsapat nálunk is alszik szombatról vasárnapra, így örömmel fogadunk az étkeztetésükben és kényeztetésükben is minden felajánlást!

ÖNKÉNTESEK EBÉDJE: NOVEMBER 25. (SZOMBAT)

Szeretettel hívok minden önkéntes, csoportvezetőt és Szent Zita csoporttagot november 25-én szombaton 14 órától egy közösségi ebédre és délutánra, hálaadásra, és apróbb meglepetésekre, köszönetként mindenért. Az alkalomra hívom ünnepelni azokat is, akik a 2023-as évben léptek hátrább az önkéntességből. – Laci atya

Kérem, hogy akár tudtok jönni, akár nem tudtok jönni töltsétek ki a rövid visszajelző űrlapot itt: https://forms.gle/w9zqCTbiPyeYsBAx5 , vagy a sekrestyében.

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

Megújuló konyhánkban már majdnem teljesen megújult az elektromos hálózat. A héten talán a burkolás is megkezdődik, amire szívesen fogadunk még további anyagi támogatást. 

Közben a hittanterem és a konyha is új hűtő-fűtő klímát kap jezsuita támogatásból, hogy a legnagyobb szikrázó napsütésben is ki tudjuk jól használni majd napelemeinket.

SZABADEGYETEM: FILMVETÍTÉS FERENC PÁPA ENCIKLIKÁJÁRÓL

November 27-én, hétfőn, 17 órától a Kaszap István Jezsuita Szakkollégium és a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia közös szabadegyetemén levetítjük a The Letter (A LEVÉL) című dokumentumfilmet, amely Ferenc pápa Laudato Si’ – „Áldott légy” kezdetű enciklikájának születéséről szól, amelyet 2015-ben a környezeti krízisről és közös otthonunk megóvásáról írt. A vetítést követően Nevelős Gábor SJ, az FFJA ökológiai referense és Prof. Dr. Benedek József, az FFJA Átfogó ökológia műhelyének vezetője beszélgetnek. Helyszín: Gál Ferenc Egyetem, Klebelsberg terem (6720 Szeged, Dóm tér 6.)

A résztvevők szíves regisztrációját kérjük az alábbi linken keresztül: regisztráció.

ADVENTRE KÉSZÜLVE

Közeleg az advent, hogy aztán közeledhessen Urunk születése. Jönnek a rorate szentmisék, az adventi koszorú készítés, angol nyelvű gyertyagyújtás és még sok minden más. Tervezzük, hogy a KÉK segítségével most is legyen mindennapok lelkigyakorlata is.

KÉZMŰVES DÉLUTÁN: ADVENTI KOSZORÚK (DEC. 2.)

December 2-án (szombaton) 16 órától újra kézműves szombat lesz, amin adventi koszorúkat készíthetünk közösen így, az advent első vasárnapja előtti szombaton.

Jó ha hoztok hozzávalókat, de egy kevés fenyőág, fenyőtoboz, és szalag van a közösben is. (Gyertyánk nincs.)  Hozzátok el akár azokat a díszeket is, amiket az októberi kézműves szombat (tésztadísz, aszalt gyümölcsök, stb.) után akár otthon készítettetek.

Várunk szeretettel mindenkit: újszülöttektől az ükszülőkig!

JELENTKEZÉS AGAPÉKRA

Advent idejében hagyományosan hétfőtől szombatig reggel 6 órakor rorate szentmisék lesznek amik után szeretnénk megvendégelni az imádkozó közösséget forró teával, zsíros és lekváros kenyerekkel. Várjuk a csoportok, közösségek jelentkezését egy-egy alkalom előkészítésére és lebonyolítására. Beosztásos táblázat a sekrestyében!

A vasárnap esti 19:30-as misék után is szeretnénk egyszerű agapét és forraltborozást szervezni, amihez szintén várjuk az önkéntes segítségek felajánlását.

GYERTYAGYÚJTÁS GYEREKEKNEK, ANGOL NYELVEN

Advent szombat estéin (dec. 2., 9., 16.) 17:15-re szeretettel várunk minden családot, akik – kisgyermekekeikkel közösen – szívesen gyakorolnák az angol nyelvet. Délután negyed hatkor a templomban énekes gyertyagyújtást tartunk, utána a meleg hittanteremben folytatjuk beszélgetős, játékos adventre készületünket. Mindezt angol nyelven.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* November 20., Hétfő – Köznap vagy Boldog Kolesar Anna szűz és vértanú emléknap 

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* November 21., Kedd – A Boldogságos szűz Mária bemutatása a templomban emléknap

– 7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* November 22., Szerda – Szent Cecília szűz és vértanú– emléknap  

–  7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* November 23., Csütörtök Köznap vagy Szent I. Kelemen pápa és vértanú és Szent Kolumbán apát és Boldog Pro Mihály Ágoston, áldozópap és vértanú – emléknapok 

 –7:00 Szentmise és litánia; Napközben szentségimádás este kilencig

* November 24., Péntek – Dung-Lac Szent András áldozópap és társai, vietnámi vértanúk – emléknap    – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise 

* November 25., Szombat –  Köznap vagy Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú vagy Szűz Mária szombati emléknapja emléknapok– 7:00 Szentmise; 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* November 26., Vasárnap – Krisztus Király 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise 

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● November 20. hétfő: 700  Közös szándék

● November 21. kedd: 700  Közös szándék

● November 22. szerda: 800   Közös szándék 

● November 23. csütörtök: 700  Közös szándék

● November 24. péntek: 700  Közös szándék

● November 25. szombat: 700 Közös szándék; 1830  é. családtagok

● November 26. vasárnap: 800 Ferenc és Mária házassági évf.; 1000 Hivatásokért; 1930 Losonc család é. és + tagjai