Értesítő

A JEZSUITA TESTVÉRSÉGRŐL: NAGY ERNŐ SJ VASÁRNAP ESTE

A jezsuita rendben nem csak papok szolgálnak, hanem élnek olyan szerzetesek is, akik nem voltak és soha nem lesznek papok, mégis nagyon fontos a jelenlétük.

Rodríguez Szent Alfonz jezsuita testvér keddi emléknapja kapcsán a ma és a következő vasárnap este (november 5, 17) az esti fél nyolcas misében Nagy Ernő jezsuita testvér tesz tanúságot két részben a jezsuita testvérségről.

NOVEMBERI MISÉK ELHUNYTJAINKÉRT

November hónapban minden hétköznapi reggeli szentmisét azokért az elhunyt hozzátartozókért ajánljuk fel, akiknek a nevét a testvérek feljegyzik a kisasztalra kihelyezett borítékokban lévő lapokra, és leadják a sekrestyében, vagy az irodán. Valamennyi elhunyt neve ott lesz valamennyi hétköznapi szentmisénken az oltár előtt. A szentmisék bemutatása független minden anyagi hozzájárulástól, hiszen természete szerint ingyenes! A templom fenntartására borítékba helyezett adományokat szívesen és köszönettel fogadjuk.

ELHUNYT DÁVID SZANISZLA, PÓLI

Tudjatok, hogy Dávid Szaniszla Okleveles gépészmérnök, a Szegedi Labdarugó Szövetség Díszpolgára és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetések birtokosa, az 1956-os forradalom és szabadságharc túlélője és tanúságtevője, a hűség és a hazaszeretet példaképe, aki 1930. január 4-én született Szegeden, türelemmel viselt betegségben, a szentségekkel megerősítve, 2023. október 22-én Budapesten elhunyt. 

Hamvait 2023. november 17-én, pénteken 14 órakor helyettük a Belvárosi Sírkertben található családi sírba.

A lelki üdvösségéért felajánlott engesztelő gyászmisét temetése napján 12 órakor mutatjuk be a Szent József Jezsuita Templomban.

ÖNKÉNTESEK HAVI TALÁLKOZÓJA: NOVEMBER 6

Minden önkéntesünket és csoportjaink vezetőit szeretettel várom egy megbeszélésre a hónap első hétfőjén (november 6.) 16:30-tól 17:45-ig a hittanteremben. Lassan már a roratekról is beszélhetünk…

TUTTI CANTABILE SZEGEDEN: NOVEMBER 11. (SZOMBAT) 17 ÓRA

Újra Szegedre érkezik a Tutti Cantabile kórus, amiben Elek Laci atya is énekel. November 11-én, szombaton, délután öt órakor egy egész órás koncertet adnak templomunkban (és az egész hétvégét Szegeden töltik). Várunk mindenkit szeretettel!

SZIMFOLK JÓTÉKONYSÁGI KONCERT: NOVEMBER 25. (SZOMBAT)

Arlóról, ahol a magyar jezsuita rendtartománynak missziója van, zenész cigány gyerekek érkeznek hozzánk november 25-26. A közel kilenc fős csapatnak szállást nyújtunk, szeretnénk egy jó ebédet is főzni nekik, majd szombaton délutáni zengeni fog templomunk vidám zenéjüktől. A koncert alatt befolyt minden adományt Arlóra juttatjuk a missziónk javára. Várunk mindenkit szerettel!

ÖNKÉNTESEK EBÉDJE: NOVEMBER 25. (SZOMBAT)

Szeretettel hívok minden önkéntes, csoportvezetőt és Szent Zita csoporttagot november 25-re szombat egy közösségi ebédre és délutánra, hálaadásra, és apróbb meglepetésekre, köszönetként mindenért. Az alkalomra hívom ünnepelni azokat is, akik a 2023-as évben léptek hátrább az önkéntességből. – Laci atya

VENDÉGEK

A héten az MKPK Sajtóosztálya néz be Elek Laci atyához, és így templomunkhoz. A hétvégén pedig péntek estétől vasárnapig a Tutti Cantabile tagjai lesznek vendégeink. 

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

Köszönettel fogadunk minden imát kis munkálataink kapcsán. A napelemek üzembehelyezéséhez a szolgáltató válaszára várunk. A konyhánkba pedig a villanyszerelőnket, akinek közbe-közbe jön ez-az. De a várakozás türelmével kitartunk.

SZENTSÉGIMÁDÁS SZERDÁN IS

A szeged városi (közel) állandó szentségimádása új időpontokkal egészült ki. Mostantól minden szerdán is lesz szentségimádás délután öttől este tízig. A szerdával kiegészült idősávok a következőek tehát: hétfőn reggeltől kedd reggelig (egész nap és éjjel), kedden öttől éjfélig, szerdán öttől este tízig, csütörtök reggeltől este kilencig. 

Mindenkit vár az Úr egy-egy csöndes imára lassan a nap minden szakába. 

CSOPORTJAINK és ÁLLANDÓ PROGRAMJAINK

Karitász csoport (megújulást keresünk) * Szent Mónika csoport (hétfő du.) * Szemlélődő csoport (hétfő du.) * Keresztény Élet Közössége (1. és 3. hétfő du.) * Dolgozó fiatalok csoportja (hétfő du.) * Szent József nyitott műhelye (hétfő este) * Gerinctorna csoport (kedd. du.) * Egyetemista hittancsoport (kedd este) * Fiatalok templomi szkólája (kedd este)* Meditációs csoportok (csütörtök reggel, péntek reggel) * „Otthon” közösség (csütörtök) * Bevezetés a Jézus-imába (péntek du.) * Család Csoport (péntek este) * Szent Zita csoport (takarítás és tea, péntek reggel) * Rózsafüzér társulat (hétfő-kedd-szerda du., titokcsere első szombaton) * Angol nyelvű szentmise (szombat 18:30) * Kisgyermekes családok szentmiséje (vasárnap 10).

Továbbá helyet kap nálunk: Missa Latina, Szeged (vasárnap du.) * Anonim Alkoholisták klubja (szerda du.) * Biokertészek csoportja * és a Solis Consort Régizenei Együttes is.

További információkat a csoportokról a honlapunkon és a templomi hirdetőn lehet találni.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* November 6., Jézus Társasága minden szentje és boldogja – ünnep 

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* November 7., Kedd – Köznap vagy Megemlékezés Jézus Társasága minden halottjárólemléknap

– 7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* November 8., Szerda – Köznap

 –  7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* November 9., Csütörtök A lateráni-bazilika felszentelése – ünnep 

 –7:00 Szentmise és litánia; Napközben szentségimádás este kilencig

* November 10., Péntek –  Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító emléknap

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise 

* November11., Szombat –  Tours-i Szent Márton püspök emléknap
– 7:00 Szentmise; 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* November 12., Vasárnap – Évközi XXXII. 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise 

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● November 6. hétfő: 700  Közös szándék

● November 7. kedd: 700  Közös szándék

● November 8. szerda: 800   Közös szándék 

● November 9. csütörtök: 700  Közös szándék

● November 10. péntek: 700  Közös szándék

● November11. szombat: 700 Közös szándék; 1830  Ágnes, Bonifác és családja

● November 12. vasárnap: 800 Jótevőkért; 1000 Jótevőkért; 1930 + édesanya halálának évf.