Értesítő

„[Szűz Mária] Emlékeztess szerepünk fontosságára, segíts, hogy felelősnek érezzük magunkat a békéért, hogy tudatosítsuk: az imádkozás, a szentségimádás, a közbenjárás és az egész emberiségért való engesztelés a feladatunk.” – Ferenc pápa imája a békéért

KÖZÖS IMÁDSÁG A PÁPAI IMASZÁNDÉKRA  KARDOS ATYÁVAL

Ma, vasárnap, 11:30 körül érkezik templomunkba Kardos Mihály atya vezetésével egy kis zarándokcsapat, akikkel közösen megismerkedünk a pápai imavilághálóval és délben az Úr Angyala imádsággal fejezzük be a találkozást.

MISEREND: NOVEMBER 1

Mindenszentek ünnepén, november 1-én, reggel és este is lesz nálunk szentmise. Reggel 8 órakor ünneplünk tekintettel a munkaszüneti napra. Este pedig várunk mindenkit Szeged utolsó miséjére, 19:30 órakor.

NOVEMBERI MISÉK ELHUNYTJAINKÉRT

November hónapban minden hétköznapi reggeli szentmisét azokért az elhunyt hozzátartozókért ajánljuk fel, akiknek a nevét a testvérek feljegyzik a kisasztalra kihelyezett borítékokban lévő lapokra, és leadják a sekrestyében, vagy az irodán. Valamennyi elhunyt neve ott lesz valamennyi hétköznapi szentmisénken az oltár előtt. A szentmisék bemutatása független minden anyagi hozzájárulástól, hiszen természete szerint ingyenes! A templom fenntartására borítékba helyezett adományokat szívesen és köszönettel fogadjuk.

ELHUNYT DÁVID SZANISZLA, PÓLI

Október 22-én hajnalban elhunyt Dávid Szaniszla, Póli. Miközben ő már testvéreivel közösen örvedezhet Úrnál, nálunk itt a földön üresen maradt a helye. Pólival készült, az A Szív magazin júniusi számában megjelent, nagy interjút online is el lehet olvasni: https://jezsuitakiado.hu/cikkek/szilard-hittel/

Temetéséről, gyászmiséjéről később adunk hírt.

JEZSUITA SÍRLÁTOGATÁS: CSÜTÖRTÖK 15 ÓRA

Halottak napján, csütörtökön, délután háromkor a szegedi jezsuita közösséggel várunk mindenkit a belvárosi temetőbe a jezsuita sírokhoz. A Bajai úti bejáratnál rögtön balra kell fordulni és a sor végén a sarokban található a jezsuita sírbolt. Rövid közös imádságos megemlékezéssel fordulunk az Úrhoz hálával jezsuita elődjeinkért.

TAIZÉ IMAÓRA ÉS GYÓNTATÁS: CSÜTÖRTÖK

Első péntekre készülve, ezen a héten csütörtökön újra Taizei imaóra lesz templomunkban a szkólánk vezetésével, szentségimádás keretében este 19:30-tól 20:30-ig. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz végig.

A JEZSUITA TESTVÉRSÉGRŐL: NAGY ERNŐ SJ VASÁRNAP ESTE

A jezsuita rendben nem csak papok szolgálnak, hanem élnek olyan szerzetesek is, akik nem voltak és soha nem lesznek papok, mégis nagyon fontos a jelenlétük.

Rodríguez Szent Alfonz jezsuita testvér keddi emléknapja kapcsán a következő két vasárnap este (november 5, 17) az esti fél nyolcas misében Nagy Ernő jezsuita testvér tesz tanúságot két részben a jezsuita testvérségről.

ÖNKÉNTESEK HAVI TALÁLKOZÓJA: NOVEMBER 6

Minden önkéntesünket és csoportjaink vezetőit szeretettel várom egy megbeszélésre a hónap első hétfőjén (november 6.) 16:30-tól 17:45-ig a hittanteremben. Lassan már a roratekról is beszélhetünk…

TUTTI CANTABILE SZEGEDEN: NOVEMBER 11. (SZOMBAT) 17 ÓRA

Újra Szegedre érkezik a Tutti Cantabile kórus, amiben Elek Laci atya is énekel. November 11-én, szombaton, délután öt órakor egy egész órás koncertet adnak templomunkban (és az egész hétvégét Szegeden töltik). Várunk mindenkit szeretettel!

SZIMFOLK JÓTÉKONYSÁGI KONCERT: NOVEMBER 25. (SZOMBAT)

Arlóról, ahol a magyar jezsuita rendtartománynak missziója van, zenész cigány gyerekek érkeznek hozzánk november 25-26. A közel kilenc fős csapatnak szállást nyújtunk, szeretnénk egy jó ebédet is főzni nekik, majd szombaton délutáni zengeni fog templomunk vidám zenéjüktől. A koncert alatt befolyt minden adományt Arlóra juttatjuk a missziónk javára. Várunk mindenkit szerettel!

ÖNKÉNTESEK EBÉDJE: NOVEMBER 25. (SZOMBAT)

Szeretettel hívok minden önkéntes, csoportvezetőt és Szent Zita csoporttagot november 25-re szombat egy közösségi ebédre és délutánra, hálaadásra, és apróbb meglepetésekre, köszönetként mindenért. Az alkalomra hívom ünnepelni azokat is, akik a 2023-as évben léptek hátrább az önkéntességből. – Laci atya

VENDÉGEK

A mostani hétvégén egy német fiatalember száll meg nálunk, aki Németországból Kréta felé kerékpározik, és éppen Szegedben leli örömét, miközben a műhelyben ezt-azt megszerelünk a kerékpárján.

Jövő hétvégén a jezsuita rend budapesti Kommunikációs Irodájából látogat hozzánk Szőnyi Szilárd és Feke  György, akik kollégiumunk egy képzését vezetik majd.

TÁVOLLÉTEK

A héten a képzésben lévő magyar jezsuitáknak lesz találkozója, így szerdáig Elek Laci atya távol lesz. Kísérjük imáinkkal a találkozót, hogy testben-lélekben támogassák egymást a jezsuiták mindannyian. 

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

A napelemek kapcsán nem volt előrelépés. A konyhához érkeztek alapanyagok, de a villanyszerelés még csak jövő héten kezdődik. Köszönjük a támogató imákat is. Nem megy gyorsan, de haladunk talán.

SZENTSÉGIMÁDÁS SZERDÁN IS

A szeged városi (közel) állandó szentségimádása új időpontokkal egészült ki. Mostantól minden szerdán is lesz szentségimádás délután öttől este tízig. A szerdával kiegészült idősávok a következőek tehát: hétfőn reggeltől kedd reggelig (egész nap és éjjel), kedden öttől éjfélig, szerdán öttől este tízig, csütörtök reggeltől este kilencig. 

Mindenkit vár az Úr egy-egy csöndes imára lassan a nap minden szakába. 

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Október 30., Köznap vagy Boldog Collins Domonkos, szerzetes emléknap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Október 31., Kedd – Rodríguez Szent Alfonz, szerzetesemléknap

– 7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* November 1., Szerda – Mindenszentek– ünnep

 –  8:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság; 19:30 Szentmise

* November 2., Csütörtök Halottak napja 

 –7:00 Szentmise és litánia; Napközben szentségimádás este kilencig; 19:30 Taizéi imaóra

* November 3., Péntek –  Köznap vagy Porres Szent Márton szerzetes vagy Boldog Mayer Rupert, áldozópap emléknapok

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise és Jézus Szíve litánia

* November 4., Szombat –  Borromeo Szent Károly püspök emléknap
– 7:00 Szentmise; 17:30 Titokcsere és 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* November 5., Vasárnap – Évközi XXXI. 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise 

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● Október 30. hétfő: 700  + Ida

● Október 31. kedd: 700  é. Máté és családja

● November 1. szerda: 800   Közös szándék ; 1930 

● November 2. csütörtök: 700  Közös szándék

● November 3. péntek: 700  Közös szándék

● November 4. szombat: 700 Közös szándék; 1830  P. Generális szándékára

● November 5. vasárnap: 800 P. Generális szándékára; 1000 ++ Olga és András; 1930 Hálából a család egységéért