Értesítő

MISEREND: OKTÓBER 23 és NOVEMBER 1

Október 23-án, hétfőn,  az állami munkaszüneti nap okán a reggeli szentmisénk 8 órakor fog kezdődni. Majd rögtön a mise után indul a szentségimádás.

Mindenszentek ünnepén, november 1-én, reggel és este is lesz nálunk szentmise. Reggel 8 órakor ünneplünk tekintettel a munkaszüneti napra. Este pedig várunk mindenkit Szeged utolsó miséjére, 19:30 órakor.

NOVEMBERI MISÉK ELHUNYTJAINKÉRT

November hónapban minden hétköznapi reggeli szentmisét azokért az elhunyt hozzátartozókért ajánljuk fel, akiknek a nevét a testvérek feljegyzik a kisasztalra kihelyezett borítékokban lévő lapokra, és leadják a sekrestyében, vagy az irodán. Valamennyi elhunyt neve ott lesz valamennyi hétköznapi szentmisénken az oltár előtt. A szentmisék bemutatása független minden anyagi hozzájárulástól, hiszen természete szerint ingyenes! A templom fenntartására borítékba helyezett adományokat szívesen és köszönettel fogadjuk.

TÁVOLLÉTEK

Hétvégén (október 27-29) kollégistáink a Kaszap István Jezsuita Szakkollégiumból lelkigyakorlatra mennek Zöldfásra, ahol Szőcs László atya és Nagy Ernő testvér segítik őket. Segítsük őket mi is imáinkkal!

Elek Laci atya a hét elején pár napra meglátogatja Magyarország nagy tavát. 😀 

TUTTI CANTABILE SZEGEDEN: NOVEMBER 11. (SZOMBAT) 17 ÓRA

Újra Szegedre érkezik a Tutti Cantabile kórus, amiben Elek Laci atya is énekel. November 11-én, szombaton, délután öt órakor egy egész órás koncertet adnak templomunkban (és az egész hétvégét Szegeden töltik). Várunk mindenkit szeretettel!

SZIMFOLK JÓTÉKONYSÁGI KONCERT: NOVEMBER 25. (SZOMBAT)

Arlóról, ahol a magyar jezsuita rendtartománynak missziója van, zenész cigány gyerekek érkeznek hozzánk november 25-26. A közel kilenc fős csapatnak szállást nyújtunk, szeretnénk egy jó ebédet is főzni nekik, majd szombaton délutáni zengeni fog templomunk vidám zenéjüktől. A koncert alatt befolyt minden adományt Arlóra juttatjuk a missziónk javára. Várunk mindenkit szerettel!

FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK

A napelemeink még továbbra sem üzemelnek papírmunkák és beállítások miatt. De reméljük hamarosan indulhat a termelés.

A konyhánkban közben begipszkartonozódott a régi ajtó. De sajnos további látványos haladás nem történt. Van már a villanyszerelőnk, de még nem kezdte el a munkákat

SZENTSÉGIMÁDÁS SZERDÁN IS

A szeged városi (közel) állandó szentségimádása új időpontokkal egészült ki. Mostantól minden szerdán is lesz szentségimádás délután öttől este tízig. A szerdával kiegészült idősávok a következőek tehát: hétfőn reggeltől kedd reggelig (egész nap és éjjel), kedden öttől éjfélig, szerdán öttől este tízig, csütörtök reggeltől este kilencig. 

Mindenkit vár az Úr egy-egy csöndes imára lassan a nap minden szakába. 

Az adoratio-t szervező csapat pedig vár még jelentkezőket, akik egy-egy órát vállalnak, hogy biztosan legyen valaki az Úrral.

GYÓNÁSI LEHETŐSÉGEK

Vasárnap reggelenként 7:30-tól várja gyónásra Elek Laci atya azokat, akik 7:45-ig megérkeznek. A 8 órás szentmise alatt már nem lesz gyóntatás, ahogy vasárnap esti mise alatt sem. Viszont minden vasárnap 18:30-tól csöndes szentségimádásra várunk mindenkit templomunkba 19:15-ig. Alatta gyónási lehetőség is lesz  minden alkalommal.

SZENT JÓZSEF ÚTON OTTHONAINKBAN

Szent József továbbra is járja az utat, hogy hétről hétre befogadhassuk. A befogadók vállalják, hogy egy héten át naponta ellimádkozzák a Szent József imát, ami a Szent József szoborral együtt érkezik hozzájuk. Feliratkozási lehetőség a sekrestyében vagy az irodában. Bárki vállalhat egy hetet: még hozzánk ritkábban járók is, kollégiumi szobák is, egyedülállók és közösségek is. Feliratkozási lehetőség – akár egy hónapra előre is – a sekrestyében! Szent József járjon közben értünk, ő erősítse, építse, javítsa közösségünk és családjaink lelki házait!

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Október 23., Kapisztrán Szent János áldozópapemléknap

 –  8:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Október 24., Kedd – A székesegyház felszentelése – ünnep – 7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér; 20:45 Zsolozsma;

* Október 25., Szerda – Szent Mór püspök– emléknap

 –  7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Október 26., Csütörtök Köznap 

 –7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig; 17:15 Rózsafüzér

* Október 27., Péntek –  Köznap 

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér

* Október 28., Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok– ünnep
– 7:00 Szentmise; 17:45 Rózsafüzér; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Október 29., Vasárnap – Évközi XXX. 7:30 Gyóntatás; 8:00 Szentmise; 9:15 Rózsafüzér; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise

SZENTMISESZÁNDÉKOK 

● Október 23. hétfő: 800  Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc halottaiért

● Október 24. kedd: 700  + Sándor és é. gyermek és családjáért

● Október 25. szerda: 700   Lehoczki család lü.

● Október 26. csütörtök: 700  ++ Erzsébet és Márton

● Október 27. péntek: 700  Jézus Társasága halottaiért

● Október 28. szombat: 700 + Juray, Gunda és Király családok lü.; 1830  + Jerney család; Mária, Anna, István és hozzátartozói● Október 29. vasárnap: 800 P. Generális szándékára; 1000 P. Generális szándékára; 1930 + Ágoston