Értesítő

KEZDŐDIK KONYHÁNK FELÚJÍTÁSA

A héten megkezdődik a templomi konyha felújítása, teljesen saját erőből. Szeretnénk úgy megcsinálni, hogy a következő jó pár évben ne kelljen hozzányúlni. Így jó nagy fába vágtuk Az adományba kapott teljes bútorzathoz megrendeltük a szükséges kiegészítő elemeket. Érkezik a héten a gázszerelő is. De szükség lesz még a mosogatógépekhez a vízelvezetés átalakítására. Valamint a teljes villamoshálózat helyi felújítására is. És csak utána jön a járólapok lefektetése.

A felújítás teljesen saját erőből történik. A fizikai munkálatokat szeretnénk magunk, a közösség erejével, megcsinálni majd – amennyire csak lehetséges. Az anyagköltséget és a további szakemberek költségét a bejövő adományokból fogjuk fedezni.

Nagyon várjuk a közös munkát, és adományok minden formáját.  

ANGOL MISE

Szombat esténként 18:30-kor angol nyelvű szentmisét tart Elek Laci SJ atya. A szentmisén való bekapcsolódást segíti majd a kétnyelvű kivetítés is. Mindenkit szeretettel várunk, akinek nem anyanyelve a magyar és jobban érti az angol nyelvet, vagy csak egyszerűen szívesen gyakorolná az angol nyelvet az Istennel való kapcsolatában is.

VENDÉG

Csütörtökön a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájának (szerzetesek.hu) az Emberi Méltóság Stratégiáját kísérő hat fős szakmai munkacsoportnak – melynek Elek Laci atya is tagja – lesz egész napos imádságos megbeszélése.

A hétvégén pedig a Szent András evangelizációs iskola tart fiataloknak bevezető kurzust Új élet Krisztusban címmel templomunkban. 

Kísérjük szolgálatukat imáinkkal!

TÁVOLLÉT

Szőcs László atya jövő hétvégén Marosvásárhelyen ünnepel a többi Marosvásárhelyről származó pappal közösen. Istennek legyen hála minden hivatásért!

MEGJELENT AZ A SZÍV SZEPTEMBERI SZÁMA

A lapszám témája: a nevelés. A címlapon Bellovics Gábor SJ, aki mélyinterjúban szól a jó prédikációról, lelki kísérésről, egyházi zenéről. Arról, mi ad életet, és hogyan válik felnőtté egy pap. Jezsuita atyákat arról kérdeztük, miként függ össze az engedelmesség és az önállóság. További témáik: Mustó Péter jezsuita búcsúztatása; Interjú Rubovszky Ritával, a Patrona Hungariae Iskolaközpont leköszönő főigazgatójával; Nevelés papként és apaként – egy személyben; Franz Meures jezsuita a papképzésben végbement paradigmaváltásról; Interjú Német László verbitával, a Belgrádi Főegyházmegye érsekével; Kapitány-Fövény Máté addiktológus a függőségről; A gyermekbe vetett hit ereje a nevelésben; Jezsuita mintagazdaság volt Nagykapornakon; Barangolás a megújult Szent István Zeneházban; Beszélgetés Nevelős Gábor jezsuitával.

ÖNKÉNTESEKET KERESÜNK

Templomi önkénteseink közel negyven fős közösségéhez újabb lehetőségek vannak csatlakozni. A következőkre keresünk önkénteseket:

  • Könyves adománypult újratöltése a „raktárról”, és az állomány feljegyzése az internetről elérhető táblázatba. Hetente egyszer, szabadon választott időpontban.
  • Vasárnapi kávézás előkészítése és/vagy elpakolásának koordinálása a 10-es mise előtt ill. után. Havonta egy vasárnap.
  • A templomi facebook felület kezelésében segítség. Kb. heti három bejegyzés az Értesítő és más iránymutatások alapján, akár időzítve. Heti egy-két óra, szabadon választott időpontban. Otthonról is.
  • Az Adoratio Szeged, állandó szentségimádás is keres új önkénteseket. A jelentkezők azt vállalják, hogy társul szegődnek egy-egy órára a felelős szentségimádóhoz és szükség esetén helyettesítik őt. Vagyis ha egy órára már ketten lesznek, akkor nem kell minden héten ott lenni, „csak” általában. Szabad időpontok már csak: hétfő 10, 13, 14, és 15 óra. Valamint csütörtök 7 és 21 óra között szinte bármikor. 

JEZSUITA FOGADALOMTÉTEL

Fórián Szabó Miklós, Füszfás Pál, és Rácz Benedek – magyar jezsuiták másodéves novíciusai (újoncai) – szeptember 16-án (szombaton) tesznek majd egyszerű örök fogadalmat Genovában. Ezen a héten végzik lelkigyakorlatukat. 

A hamarosan megjelenő M.I.N.D. című jezsuita kiadványból részletesebben is megismerhetjük majd őket. Kísérjük őket is imádságainkkal!

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Szeptember 11., Hétfő – Köznap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Szeptember 12., Kedd – Szűz Mária Szent Neve – emléknap
–  7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér

* Szeptember 13., Szerda – Aranyszájú (Krizosztomosz) Szent János püspök és egyháztanító – emléknap

 – 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Szeptember 14., Csütörtök A Szent Kereszt felmagasztalása ünnep

 –7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig.

* Szeptember 15., Péntek – A Fájdalmas Szűzanya – emléknap

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise

* Szeptember 16., Szombat – Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk– emléknap
7:00 Szentmise;  18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Szeptember 17., Vasárnap – Évközi XXIV. vasárnap 

– 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise.

SZENTMISESZÁNDÉKOK

● Szeptember 11. hétfő: 700  ++ Erzsébet és Márton lü. 

● Szeptember 12. kedd: 700  szentségimádás ügyéért, atyákért, hívekért

● Szeptember 13. szerda: 700 é. Mária és Judit

● Szeptember 14. csütörtök: 700 Szent Kereszt Felmagasztalása

● Szeptember 15. péntek: 700   ++ Erzsébet és Carmina

● Szeptember 16. szombat: 700 Sóti Mihály, Bús Viktória, Nyári Imre és Nyári Imréné lü.;
1830 ++ szülőkért, nagyszülőkért + rokonokért és é. családtagokért 

● Szeptember 17. vasárnap: 800 Hivatásokért; 1000 Hivatásokért; 1930