Értesítő

BŐVÜLT A JEZSUITA KÖZÖSSÉG

Nagy örömmel köszöntjük a szegedi jezsuita közösségünkbe frissen érkezett Nagy Ernő jezsuita testvére. Három már kitesz egy közösséget, ezért újra igazi jezsuita közösség él Szegeden a P. Bús Jakabról nevezett rendházban. Ernő testvért gyakorlott kísérője a lelkigyakorlatozóknak, de a ház körüli praktikus ügyek mestere is, és már verseskötete is van. De mindenek felett a lényeg: öröm lesz vele egy rendházban élni a következő hat hónapban, amire szól a kinevezése hozzánk. Istennek legyen hála!

ÖNKÉNTESEK ÉS CSOPORTVEZETŐK TALÁLKOZÓJA

Kedves Csoportvezetők és Önkéntesek! Folytatva a hagyományt, ebben az évben is szeretném ha találkoznánk hónapról hónapra, hogy átbeszéljük a következő időszakot. Várok mindenkit szeretettel szeptember 4-én fél 5-re a hittan terembe. Laci atya

VENDÉG

Elek Laci atya szülei is Szegedre látogatnak e héten kedden. Megnézni, hogy milyen jó helye van itt a templomban és ebben a közösségben.

SZEPTEMBER 7: A KASSAI VÉRTANÚK ÜNNEPE

A kassai vértanúk: Pongrácz Szent István, Grodziecki Szent Menyhért áldozópapok, és Križevčanin (Kőrösi) Szent Márk esztergomi kanonok. Ők a magyar jezsuita rendtartomány védőszentjei. Ünnepükön különösen is imádkozzunk a jezsuitákért, hogy Szegeden és minden más szolgálati helyükön, híven szolgálják az Urat!

Szeptember 7-én (csütörtökön) Budapesten a mária utcai Jézus Szíve jezsuita templomban 19 órakor ünnepi szentmise lesz, a Szent Ignác díj átadásával, majd agapé. Erre szeretettel várunk minden munkatársunkat, önkéteseinket, barátainkat! (Az utolsó vonat 20:53-kor indul a Nyugati pályaudvarról.) Reméljük Szegedről is ott tudunk lenni páran. 

VASÁRNAPI SZENTSÉGIMÁDÁS, GYÓNTATÁSSAL

Szeptembertől újra minden vasárnap estén 18:30-tól csöndes szentségimádásra várunk mindenkit templomunkba 19:15-ig. A szentségimádás alatt gyónási lehetőség is lesz  minden alkalommal. 

ANGOL MISE

2023. szeptemberétől minden szombat este 18:30-kor templomunkban angol nyelvű szentmisét tart Elek Laci SJ atya. (Távolléte esetén magyar nyelvű szentmise lesz.) A szentmisén való bekapcsolódást segíti majd a kétnyelvű kivetítés is. Mindenkit szeretettel várunk, akinek nem anyanyelve a magyar és jobban érti az angol nyelvet, vagy csak egyszerűen szívesen gyakorolná az angol nyelvet az Istennel való kapcsolatában is.

SZENTATYA SZEPTEMBERI SZÁNDÉKA: A PEREMEN ÉLŐKÉRT

Imádkozzunk azért, hogy a társadalom peremén, embertelen életkörülmények között élőkről az intézmények ne feledkezzenek meg, és sose utasítsák el őket!

„Kérem, ne tegyük láthatatlanná azokat, akik a társadalom peremére szorulnak, akár szegénység, függőség, mentális betegség vagy fogyatékosság miatt. Koncentráljunk a befogadásra. Minden rászoruló befogadására. A »befogadás kultúrájára«, a vendéglátásra, a fedél, a menedék, a szeretet, az emberi melegség biztosítására. Imádkozzunk azért, hogy a társadalom peremére került, embertelen életkörülmények között élő embereket ne felejtsék el az intézmények, és soha ne tekintsék kiselejtezetteknek őket!” – kéri Ferenc pápa szeptemberi imaszándékában.

ÚJ ÉLET KRISZTUSBAN – SZEPTEMBER 15-17

A Szent András (katolikus) evangelizációs iskola templomunkban tartja szeptemberben az Új Élet Krisztusban kurzust.

Az Új élet Krisztusban kurzus Istenről és a Te életedről szól, amit az Ő gondviselő szeretetével eltervezett. Ezen az hétvégén Istennel együtt járva átélheted előadásokon és közös megtapasztalásokon keresztül, miről is szól ez a kurzus.

Milyen ajándékot szánt Isten a számodra? Isten valóban gyermekeként szeret? Miért Úr Jézus? Miért fontos a hited?

A kurzusra 18-30 éves fiatalokat várunk!

Jelentkezni 2023. szeptember 10-ig tudsz az szentandras.ujevangelizacio.hu oldalon.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Szeptember 4., Hétfő – Köznap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Szeptember 5., Kedd – Köznap
–  7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér

* Szeptember 6., Szerda –  Köznap 

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Szeptember 7., Csütörtök Pongrácz Szent István, Grodzieski Szent Menyhért áldozópapok és Kőrösi Márk esztergomi kanonok, a Magyarországi Rendtartomány védőszentjei, vértanúk – jezsita ünnep

 –7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig.

* Szeptember 8., Péntek – Szűz Mária születése (Kisboldogasszony) – ünnep

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise 

* Szeptember 9., Szombat – Claver Szent Péter áldozópap – emléknap
7:00 Szentmise;  11:00 Szentmise és Gyuris csalédért; 18:30 Angol nyelvű előesti szentmise 

* Szeptember  10., Vasárnap – Évközi XXIII. vasárnap 

– 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 11:30 Év kezdő Veni Sancte szentmise a Kaszap István Kollégiumnak; 18:15 Szentségimádás és gyóntatás; 19:30 Szentmise.

SZENTMISESZÁNDÉKOK

● Szeptember 4. hétfő: 700 + Anna

● Szeptember 5. kedd: 700 + Anna, é. és + családtagok

● Szeptember 6. szerda: 700 + lelkivezetőkért

● Szeptember 7. csütörtök: 700  + Rózsa, é. és + családtagok

● Szeptember 8. péntek: 700  + évfolyam-társak

● Szeptember 9. szombat: 700  Molnár és Tabi család é. és + tagjai; 
1100 Gyuris család é. és + tagjaiért; 1830 – 

● Szeptember 10. vasárnap: 800 Jótevőkért; 1000 Jótevőkért;  1130 KIK;
1930
+ Kornélia, é. és + családtagok.