Értesítő

KÖSZÖNETEK

Az elmúlt héten különösen is sok minden történt, amik rengeteg hálát is hoztak:

A Szent József Hackathonon, azaz első magyar keresztény programozói hétvégén, fiatal diákok elkészítették a padfűtésünk automatizálását: télen már ott fűtünk, ahol ülünk. Más csapatok pedig a miserend.hu és a misenaplo.hu fejlesztésébe kapcsolódtak be. Köszönjük az anyagi és minden egyéb támogatást is! Sikerült megvendégelnünk az önkéntes keresztény programozókat! Külön köszönet a Laci atyát segítő szervezőknek: Rónaszéki Benedeknek, Urbán Ákosnak, Rácz Hajnalkának.

A „Péter, János fussatok…” programunkon is vagy tizenketten teljesítették a távot. És rengeteg ember segítségével hatalmas kerti partiba torkollott a délután. Hála minden apró és nagyobb segítségért, főzésért, játékért, beszélgetésért. Különösen is Bögi Verának Alsóvárosból és Babosné Timinek és Vígh Andonak a Dómból az együttműködésért!

Bohán Béla atya búcsúztatása és temetése kapcsán is hálát adunk! Köszönjük, hogy kedden este ilyen sokan imádkoztunk közösen. És a szerdai gyászmisére és temetésre is egész nagy csapattal érkeztünk. Képes beszámolót és az emlékkönyvünk továbbéléséről a jezsuita.hu-n olvashatunk.

VÁLTOZÁSOK A NYÁRI SZÜNIDŐRE

Az iskolákban kitört a szünidő, bár a tanároknak még van munkájuk a tanév lezárásával és az egyetemeken még zajlik a vizsgaidőszak. A következő időben majd Laci és László atyák is hetekre is távol lesznek amikor lelkigyakorlatot tartanak, saját lelkigyakorlatukon vesznek részt, vagy egyszerűen szabadságra mennek ők is. Ezért templomunk heti rendje is nyári szabadságra megy:

Irodai ügyekben leginkább szentmisék után a sekrestyében lehet segítséget kapni vagy a [email protected] email címen. Ezúton is köszönöm a most alakuló segítséget a levelezésben. És a türelmet az átalakuló irodai rendben.

Kedd esténként nincsen őszig egyetemista hittan és az esti énekes zsolozsmák is pihennek. Bár a kórus több tagja nagyban készül a nyári gregorián táborra aminek otthon adhatunk.

A miserend változatlan marad a nyáron is. A vasárnapi tízes misére továbbra is bármikor várjuk a kisgyermekes családokat, de heti rajzfeladat majd ősszel lesz újra. Köszönöm az utóbbi időben elindult rajzolási segítséget is.

Az adoratio-szeged szentségimádásai töretlenül folytatódnak (hétfő reggeltől kedd reggelig, kedd délután öttől éjfélig, csütörtökön reggeltől este kilencig). A vasárnap esti szentségi órák szeptemberig szünetelnek.

Az egyes csoportok és kisközösségek maguk határozzák meg, hogy hogyan és miként találkoznak. Természetesen minden csoportot a nyár folyamán is mindig szeretettel várunk!

CSENGŐK TÁVOLI HELYEKRŐL

A kisgyermekes családokat célzó szentmiséinken a gyerekek is csöngetnek a ministránsokkal együtt. Ehhez kérünk mindenkit, hogy ha nyári utazásai során látni szépen csengő fém csengőket, akkor hozzanak nekünk azokból egyet-egyet ajándékba. A sokféle megáldott csengő dicsérje majd az Úr jelenvalóvá válását szentmiséinken!

ELÉRHETŐ A SZÍV JÚNIUSI SZÁMA: TÖBBRE VAGYUNK KÉPESEK

Többre vagyunk képesek – ez A Szív magazin júniusi számának alapgondolata. Pólival, azaz Dávid Szaniszlával, készült beszélgetésen túl például ajánljuk a címlapriprotot amelyben  Máltai Manufaktúra termékein keresztül ismerjük meg, hogyan teremtenek kitörési lehetőséget a halmozottan hátrányos körülmények között élőknek a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.  Vedd és olvasd!

ÚJ TÁMOGATÁSI FORMA

A magyar jezsuita rendtartomány új támogatási formát indított el, aminek egyik első használói mi lehettünk. Most már lehetőség van online, az interneten keresztül adományt adni jezsuita műveknek, így nekünk is. Be lehet állítani havi vagy negyedéves automatikus adományt is. A rendszeresre állított adomány a legnagyobb segítség számunkra, legyen akármilyen kicsi összegű is az. Templomunknak az alábbi linken lehet adományozni:  https://jezsuita.hu/gyujtes/a-szegedi-nyitott-kapukert 

NE HAGYJUK ÁZNI A KASZAP KOLLÉGIUMUNK ÉPÜLETÉT!

A Kaszap István Jezsuita Szakkollégiumban a gáz és villany árának egekbe szállása miatt kifeszített költségvetésen túl beütöttek nem várt kiadások beázások és kötelező biztonsági fejlesztések (fi relé, füstérzékelők stb.). Ezért nagy szükségük van támogatásunkra:

https://jezsuita.hu/gyujtes/ovjuk-ne-hagyjuk-azni-a-szegedi-jezsuita-szakkollegium-epuletet

BERUHÁZÁSOK ÉS FELÚJÍTÁSOK

A jezsuita tartományfőnökünk – miután meghallgatta tanácsadóit – jóváhagyta azt, hogy templomunkban hibrid napelemes rendszer épüljön ki a külső energiafelhasználásunk csökkentése végett. Ennek költségét a rendtartomány vállalta. Árajánlatok bekérése már meg is történt, de a beruházás sajnos várhatóan el fog húzódni.

Az ajándékba kapott konyhaszekrény kapcsán felmérjük a konyha további felújítási szükségleteit (bontás, vakolás, burkolás, csempézés, kiállások, festés, stb.). Ezek költségét nekünk kell állnunk. Szívesen fogadunk célzottan erre is adományokat.

Bízom benne, hogy mindez a fizikai fejlődés és szépülés eltörpül majd közösségünk egészének, és minden egyes tagjának a lelki fejlődése mellett!

LÁSZLÓ ATYA TÁVOL

Szőcs László atya a héten pár napra papi osztálytalálkozóra megy. Imádkozzunk értük. Különösen is, hogy a héten szerdán lesz Szőcs atya papszentelésének 36. évfordulója.

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Június 19., Hétfő – Köznap v. Szent Romuald apát emléknap

 –  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér 

* Június 20., Kedd – Köznap
–  7:00 Szentmise; 17:00 Szentségimádás éjfélig; 17:15 Rózsafüzér

* Június 21., Szerda –  Gonzága Szent Alajos, szerzetes jezsuita emléknap

 – 6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér, Szent József imádság

* Június 22., Csütörtök Köznap vagy Fisher Szent János püspök és Morus Szent Tamás vértanúk vagy Nolai Szent Paulínusz püspök – emléknap

 – 7:00 Szentmise; Napközben szentségimádás este kilencig.

* Június 23., Péntek – Köznap

 –  6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise

* Június 24., Szombat – Keresztelő Szent János születése – főünnep

 – 7:00 Szentmise; 18:30 Előesti szentmise

* Június 25., Vasárnap – Évközi XII. vasárnap – 8:00 Szentmise; 10:00 Családos szentmise; 19:30 Szentmise

SZENTMISESZÁNDÉKOK

●Június 19. hétfő: 700 Jótevőkért

● Június 20. kedd: 700 ++ Erzsébet és Carmine lü.

● Június 21. szerda: 700 + Edit

● Június 22. csütörtök: 700 Hálából édesapáért

● Június 23. péntek: 700 é. gyermek és családja

● Június 24. szombat: 700 é. orvosok és nővérek; 1830 + Katalin

● Június 25. vasárnap: 800 Generális szándékára; 1000 Hivatásokért; 1930 -.