Értesítő

SZENT JÓZSEF HACKATHON

Meghirdetjük az első magyar keresztény programozói családi napokat a Szent József hackathont 2023. április 28-tól április 30-ig ill. május 1-ig Szegeden a Szent József jezsuita templomigazgatóságon. A hétvége fő célja, hogy lendítsünk egyet a kereszténység digitális jelenlétén egy-két lehatárolható projekt megvalósításával ill. bővítésével. Programozókon kívül valamennyi informatikai háttérrel rendelkező fordítóknak és térinformatikusoknak is helyük van hétvégénként. A családbarát hétvégén gyerekvigyázást és gyerekprogramokat is szervezünk. https://szentjozsef.jezsuita.hu/szent-jozsef-hackathon/

KÉZMŰVESSÉG MINDEN KOROSZTÁLYNAK: FONALBABÁK

Január 11-én, szombaton, 16 órától kézműves délutánt tartunk. Most fonalból fogunk készíteni babákat és sok minden egyebet. Jó ha hoztok: horgolótűt, ollót, fonalakat, hurkapálcát, apró gombokat, karton lapot, bármilyen tekercs gurigát. De leginkább gyertek, akármilyen korosztályhoz is tartoztok!

Lesz közben tea is és a Szent József Műhelyben is lehet majd barkácsolni.

SZOLGÁL A SZKÓLA: VASÁRNAP ÉS TAIZE-I IMAÓRÁN

Szkólánk az állandó kedd esti énekes befejező imaórán kívül jövő vasárnap az esti 19:30-as szentmisén szolgál. Valamint utána csütörtökön (február 16-án) Taize-i imaórára várnak mindenkit. Az imaóra előtt lehetőség van közösen gyakorolni és megtanulni a szólamokat.

GYÓNTATÁSOK

Szeretnénk újra kiszámíthatóvá tenni templomunkban a gyóntatási lehetőségeket. Általában lehetőség van gyónásra vasárnap valamennyi misén és a szombati előesti miséken, valamint hétfőn, szerdán és első pénteken a reggeli szentmisék elejétől.

Mostantól a miséző papokon kívül a gyóntatást is igyekszünk jelezni a honlapunkon a natárban: https://szentjozsef.jezsuita.hu/liturgikus-rend/#naptar 

FEBRUÁR 12 – 19. – HÁZASSÁG HETE

Házasok megáldása – a „Házasság hete” zárónapján, február 19-én, a vasárnap délelőtti 10 órás szentmise keretében megáldjuk a házaspárokat (nem csupán a kerek évfordulósokat), akik jelentkezését várjuk a sekrestyében.
A szegedi Házasság hete részletes programjáról a következő oldalon olvashatnak: https://pasztoralis.hu/hh2023-szeged/

FEBRUÁR 13. – SZABADEGYETEM – P. KISS ULRICH SJ 

Február 13-án, hétfőn a Kaszap István Egyetemi Szakkollégium szervezésében újra Szabadegyetem. A 2023-as év első előadója P. Kiss Ulrich SJ. Az előadás este 6 órakor kezdődik templomunk hittantermében. Az előadás témája: Management By Jesus.

IHS.JEZSUITA.HU – A VETÉLKEDŐ

Elek Laci atya dispozíciója alapján a templomigazgatóság mellett közel harmad állásban más szolgálatokat is végez. A múlt heti nagyon szép lelkigyakorlat mellett, ami gyermekvédelemben dolgozó szakemberek számára szerveződött, többek között egy nagy játékos vetélkedőt tervez, szervez, és programoz IHS azaz Ignác, hova sietsz? Néven. 

Három korosztályban három fordulóra várják a csapatokat. Részletek: ihs.jezsuita.hu

AUTOMÁTÉ

Köszönjük, hogy közösen tartjuk fenn a templomunkat. Ennek egy újabb segítője a bankkártyás adományozási persely az automáté a hátsó perselyek mellett. További ügyekben, más összegek esetén, ill. ha szükség van a nyugtára, akkor a sekrestyében bankterminállal is tudunk adományokat fogadni.
A pénzek felhasználásáról a továbbiakban is beszámolunk majd.

FOGADJ ÖRÖKBE EGY LÁMPÁT A SZENTÉLYBEN

A szentély új világátásához már 6 leendő lámpa lelt örökbefogadóra, és még 2-4 lámpa vár támogatókra. Megis kezdtük a lámpák megrendelését. Egy-egy ilyen lámpa 35 ezer forintba kerül. Köszönjük az adományokat! 

LITURGIKUS REND A HÉTEN

* Febr. 6., Hétfő – Miki Szent Pál szerzetes és társai; Boldog Spinola Károly és Kimura Sebestyén, áldozópapok és társaik, Boldog Kibe Kasui Péter áldozópap és társai jezsuita emléknap

–  7:00 Szentmise; Szentségimádás egész nap és éjjel; 17:15 Rózsafüzér

* Febr. 7., Kedd – Köznap
–  7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér; 17:00 Szentségimádás éjfélig;

* Febr. 8., Szerda – Köznap vagy Emiliáni Szent Jeromos emléknap vagy Bakhita Szent Jozefina szűz emléknap
– 7:00 Szentmise; 17:15 Rózsafüzér és Szent József imádság

* Febr. 9., Csütörtök Köznap 

–  7:00 Szentmise és gyertyaszentelés; Napközben szentségimádás este kilencig

* Febr. 10., Péntek – Szent Skolasztika szűz – emléknap 

–  6:45 Zsolozsma; 7:00 Szentmise

* Febr.11., Szombat – Köznap vagy A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária – emléknapja, betegek világnapja 

–  7:00 Szentmise; 18:30 Előesti szentmise

* Febr. 12., Vasárnap – Évközi 6. vasárnap
–  8:00 Szentmise; 10:00 Gyerekmise; 18:30 Szentségimádás; 19:30 Szentmise a szkólával

VISSZATEKINTÉS ÉS KÖSZÖNET

Szombaton reflexiós délelőttöt tartottunk. Kértük az Úr segítségét, összegyűjtöttük vágyainkat, örömteli és fájó tapasztalatainkat, majd bemutattam irányaimat és jövőképemet.  Köszönöm az őszinteséget. A támogatást és a kritikát is. Tovább forgatom magamban az Isten előtt mindazt ami elhangzott. – Laci atya

SZENTMISESZÁNDÉKOK

● Február 6. hétfő: 700 A szentségimádás ügyéért, atyákért, hívekért

● Február 7. kedd: 700 + Péter

● Február 8. szerda: 700 + Mihály

● Február 9. csütörtök: 700 hálából 

● Február 10. péntek: 700 + Sándor

● Február 11. szombat: 700 + Irén lü.; 1830 + szülőkért és nagyszülőkért, + rokonokért és é.
                                          családtagokért

● Február 12. vasárnap: 800 Jótevőinért; 1000 hálából diplomáért;  1930 -.